11 anime dal, amit K-pop előadó énekel - KÉrdekesség

2018. aug. 6.

11 anime dal, amit K-pop előadó énekel

Általában nem meglepő, hogyha egy K-Pop csapat vagy szólóénekes egy-egy sorozatnak adja a zenéjét, vagy ha csak a dorama kedvéért kérik fel őket egy dal feléneklésére. Viszont vannak olyan esetek, amikor egy közeli országból kapnak ajánlatot, de nem is sorozatra, de nem is filmre. Bizony, K-pop előadók is szoktak dalt adni egy-egy animéhez, legyen az vagy a nyitó- vagy a záródal. Lehet ti is ismertek ilyen dalt, de nem tudjátok, hogy honnan ismerős nektek. Most 10 animét mutatok be nektek, amelyeknek a zenéje egy K-pop előadóhoz kapcsolódik.

11. Supernatural
A Supernatural című animének a CNBLUE adta az "In My Head" című dalát, mely ekkor csak Japánban jelent meg. A CNBLUE már a dal előtt debütált Japánban, de az igazi áttörést a szigetországban ennek az animének köszönhetik.

10. Toriko
A Toriko zenéjét az FT Island szolgáltatta, és a "Satisfaction" címet viseli a dal. A csapat nagyon népszerű Japánban, így nem meglepő, hogy felkérték őket, de az anime filmjéhez, valamint a "Ozma" című animéhez is szolgáltattak dalt.

9. Bleach
Younha is egy animének köszönheti a sikerét, hiszen 2004 óta aktív énekesnő, de azután került a reflektorfénybe, hogy a Bleach című animének adta a "Houki Boshi" című dalát.

8. Beelzebub
Az MBLAQ "Baby U!" című dalát biztos sokatok ismeri, de azt tudtátok, hogy a Beelzebub című anime egyik zenéje is? Ami egy tökéletes választás volt a kis démon babához.

7. Naruto SD: Rock Lee and his Ninja Pals
A Rock Lee történetét feldolgozó spin off alkotáshoz nem is passzolhatna jobban a Secret "Twinkle Twinkle" című dala.

6. Ao No Exorcist
Az Ao No Exorcist az anime fanoknak biztos ismerős, hiszen nagy rajongás övezte, ahogy a zárózenéjét is, amit a 2PM adott elő, emellett a "Take Off" lett végül a csapat japán debütáló kislemezének a címe is.

5. Rilu Rilu Fairilu
Az APink korábban is adott már ki japán kislemezeket, amelyek a koreai dalok voltak japán nyelven. A Rilu Rilu Fairilu című anime kapcsán adták ki az első, igazi japán dalukat "Brand New Day" címmel.

4. Detective Conan
A Detective Conan egy régen futó anime és manga sorozat, ennek ellenére a Boyfriend volt az első K-pop csapat, akik zenét adtak az animének 1996 óta, ezért különleges a "Hitomi No Melody".

3. Inuyasha
Akik látták az Inuyasha című animét talán egyetértenek velem, hogy a legszebb ending az "Every Heart" volt, amelyet BoA énekelt fel.

2. Fairy Tail
BoA nem csak az Inuyasha című animének adott zenét, hanem a Fairy Tail-nak is. Nos, még az anime készítők is imádják az énekesnő hangját.

1. One Piece
A felsorolásból ki sem maradhatna egy másik klasszikus is az One Piece. Az anime készítőknek nagyon bejöhetett a TVXQ előadásmódja és a zenei irányuk, hiszen nem egy, hanem egyenesen három dal is köthető a nevükhöz mégpedig a "We Are", "Share The World" és az "Asu wa Kuru Kara". 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése