12 romantikus videoklip, ami sötétebbre sikerült a vártnál - KÉrdekesség

2018. júl. 23.

12 romantikus videoklip, ami sötétebbre sikerült a vártnál

Amikor romantikus videoklipekre gondolunk, általában egy rózsaszín felhős, minden nagyon boldog és szép MV-t képzelünk el. Tökéleteset, mint ahogy elvárhatnánk azt a szerelemtől. Viszont vannak igazi úttörők, akik romantikus számot adtak ki, de biztos, hogy nem gondoltuk volna ezt róluk, hiszen vagy zeneileg, vagy videoklipileg, vagy pedig mindkét formában elég sötétre sikerültek. Most 12 MV-t mutatok be nektek, amelyek romantikusak ugyan, de nem gondoltuk volna róluk. (Katt az előadó nevére, és az eredeti MV-hez visz a link)

A Red Velvet tagjai egy könnyű, aranyos, de gótikus stílusra váltottak a "Peek-A-Boo" koncepcióját illetően. Senki se gondolná, hogy valójában ez egy romantikus szám, hiszen van itt minden kezdve az elrabolt pizzafutár fiútól, a halálos játékokon keresztül, a veszélyes tárgyakat illetően.

Valószínűleg nem meglepő, hogy a VIXX a listán szerepel, hiszen szinte a sötét koncepciók koronázatlan királyai. A "Scentist" valójában egy romantikus dal, de a MV inkább baljós és sötét hangulatú, ami nem meglepő, hiszen a koncepciót a "Perfume: The Murderer Story" című regény ihlette. A regény egy parfümkészítőről és árusról szól, akinek kivételes illata van egy "titkos" összetevőnek köszönhetően. A parfümös nőket gyilkol azért, hogy a parfüm megőrizze az illatát. Ezek után felmerül a kérdés, hogy a VIXX tagjai vajon mit kotyvasztottak a laboratóriumban? 

A "Chase Me" is egy szerelmes dal, mely szintén elég sötét koncepciót kapott. Az MV egy szállodában játszódik, amiről úgy hírlik, hogy kísértet járta, így az oda utazó férfi elég nagy hibát követett el azzal, hogy belépett az épületbe. Ez a szálloda ad otthont a gyertyafényes szeánszoknak, amelyeket gyönyörű hölgyszellemek tartanak, s akiké a szálloda.

A videoklip azzal kezdődik, hogy a K.A.R.D tagok szerelmes párokat alkotnak, Soomin és BM, valamint Jiwoo és J.Seph alkotnak egy párt. Kezdetben úgy tűnhet, érzelmi kapcsolatban vannak, a szakítás szélén állnak, de még mindig szeretik egymást. A fordulópont akkor következik be a videoklipben, amikor kiderül, hogy J.Seph és BM valójában halottak, a két lány a holttestüket ápolja. 

A "Full Moon" egy igazi sötét, gótikus, romantikus dal, a videoklipben enyhe paranormális jelenségekkel. Az MV-ben Sunmi egy vonzó vámpírt játszik, aki érzéki, gótikus bájával elcsábítja a férfiakat játék gyanánt. 

Ebben a videoklipben a Block B tagjai elhívnak egy csinos, vonzó hölgyet egy őszi karneválba, ami akár romantikus is lehetne, de elég sötét fordulatot vesz az MV, ha a lány szemszögéből nézzük a történéseket, hiszen fegyverektől kezdve, kés dobáláson át, különböző játékokig itt is minden megtalálható.

A "Good Night" a "Chase Me" folytatása, így nem meglepő, hogy felkerült a listára. Emlékszünk, még a "Chase Me"-ben látott férfire, aki utazóként megszállt a DREAMCATCHER szállodájában? Nos, az úr a szellemhölgyek játszószere lett, akit nem szabadott volna bevonni a fekete mágiába, varázslatba. Viszont a dolgok nem úgy alakultak, ahogy eltervezték a lányok. 

A "Bad" mind zeneileg, mind a videoklipet tekintve elég gyors tempójú, ami lehet nem meglepő, hiszen valójában az INFINITE tagjai menekülnek. Viszont mi elől? Nos, a srácok egy szellemszerű hölgytől és a gonosz önmaguktól próbálnak menekülő útvonalat keresni. 

GAIN a "Paradise Lost"-ban egy bukott angyalt alakít, mely érződik a dal hangulatán, hiszen nemcsak érzéki, de a videoklip egy olyan esetlenséget is sugároz a nézők felé, hogy tényleg elhisszük azt, hogy GAIN most szállt le a Paradicsomból/ Mennyországból. (De valószínűleg azt a pillanatot se felejtjük el, hogy a férfiak elestek GAIN mögött)

A 2NE1 "It Hurts" című dala és videoklipje is gótikusra sikerült, ami lehet nem meglepő, hiszen nagyon érzelmes és gyönyörű darabról van szó, ami a szerelem fájdalmas, szomorú oldalát mutatja be. A lányok sötét/ fekete ruhákat viselnek a klipben, a fekete gyertyák és a poros csillárok pedig még inkább sötét hangulatot kölcsönöznek a videoklipnek.

A 2NE1-hoz hasonlóan a BIGBANG "Monster" című dala és videoklipje szintén vad, gótikus lett. A srácok goth inspirált ruhákat viseltek az MV alatt, de mégis színházi hangulata van a videoklipnek, amely a szomorú szerelemről szól. A BIGBANG tagjai szörnyeknek öltöztek ezzel kifejezve a belső rossz, "szörny" énjüket.

A VIXX, ahogy fentebb olvashattuk szereti a sötét koncepciókat. A "Voodoo Doll" szintén egy szerelmes dal, még ha meglepő is, egy lány a VIXX tagjait használja voodoo babának céljai elérésének érdekében. (Bővebben itt olvashattok a Voodoo Doll-ról)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése