Kérdések és kérések - KÉrdekesség

2018. jún. 24.

Kérdések és kérések

Az elmúlt két és fél éve kérdéseit, kéréseit, cikkötleteit. felvetésekre szeretnék ebben a rövidke kis posztban válaszolni, aminek igazából nincs sok értelme, de jól esik kiírni magamból, ezzel is levezetve a felgyülemlett stresszt, mert igen. A bloggal szoktam általában levezetni a stresszt, a billentyűzet püffölésével megszabadulok a kínzó gondolatoktól, érzésektől.

Tehát, amikre válaszolni szeretnék:
Doramak
Nem. Nem lesz a blogon dorama ajánló, vélemény, kritika. Egyrészt nem passzol a blog arculatába, másrészt rengeteg a témát feldolgozó blog üzemel (hogy néhányat említsek: Whalemények, Panda Dorama), harmadrészt nem szeretem őket, szökő évente egyet, ha végig nézek, a legtöbb iszonyat egyhangú, unalmas és kiszámítható. 

"Miért piszkálják a kpop fanokat" - szó szerinti idézet
Ez egy olyan kényes téma, amiről nem szándékozok írni, mert elég nagy valószínűséggel sok mindenkit megbántanák, megsértenék az írással. A legtöbb esetben ugyanis az a fél tehet róla, akit piszkálnak.

Koreai kultúra
Igen, ez kifejezetten olyan téma, amiről lesz, illetve van szó a blogon. A blog az utóbbi fél évben kilépett a komfortzónájából és nyitott a koreai kultúra felé, ezzel közelebb hozva hozzánk Koreát. Gondoljunk itt a street foodra, a babonákra, a házasodási szokásokra, az újév ünneplésére. Természetesen még sok témát szándékozunk feldolgozni.

MV vélemény/kritika
Magamat kell ismételnem: Nem szeretnénk veszélyes vizekre evezni. Ismerve a mai rajongókat, sokan személyes támadásnak vennék, ha kritizálni merészelném X banda Y MV-jét, ami ugye senkinek se hiányzik. 

A fanok és az idolok
Na, ez egy érdekes ötlet. Tervben is van egy cikk, ami igazán érzelmes lenne, de hogy mikor valósul meg azt még nem tudom mikor lesz kedvem, akaratom, elszántságom összegyűjteni hozzá az anyagot. Bocsi :D

Melyik idollal egyezel? - kérdőív
Igen, ezek általában izgalmasak szoktak lenni, de sok kutatómunka, elszántság és akaraterő kell hozzá és természetesen szeretni kell azt a bandát, akiről azt csinálod. Én meg sok mai bandát nem igen kedvelek. Talán a távoli jövőben lesz hasonló, de nem tudom biztosra mondani. 

A K-Pop sötét oldala
Igen. Lesz ilyen cikk, tervezek egy cikket szexuális visszaélés témában. Sajnálatos módon ez a keleténél sokkal gyakoribb dolog és már vezetett öngyilkossághoz is. Emellett szóba kerül majd még a külföldi gyakornokok zaklatása és ennek okai is. Szóval, tartsatok majd velünk. :)

Mi történik a színfalak mögött?
Nehéz téma, nagyon nehéz, de majd megpróbálunk kiügyeskedni valamit. Nem túl valószínű, hogy találunk bármit is, de majd igyekszünk. :) 

Kevésbé ismert bandák
A gond ott kezdődik, hogy a kevésbé ismert bandák alatt az emberek körülbelül 85% a frissen debütált bandákat értik és nem a valóban kis bandákra, akikről pedig lehetetlen bármit is hozni. Sokszor még az alapadatokat is (súly, magasság, születési hely, idő, vércsoport) nehéz összeszedni, nemhogy érdemben valamit is érő érdekességeket, tényeket. Az igazi noname bandákra meg senki se lenne kíváncsi. 

"Több BTSel kapcsolatosat."- szó szerinti idézet
Már így is rengeteg posztban, bejegyzésben olvashatok a fiúkról, nem szándékozom külön cikket írni róluk, mert minek? Szerintem a többiek sem terveznek, mivel a K-Pop nem egyenlő a BTS-szel. Így is több, mint 40 bejegyzésben olvashatsz róluk. 

Divat
Sajnos nem értek a divathoz, de talán a többiek igen. Talán hoznak majd valami kedvedre valót. :) 
Időközben Minhyun bevállalta,  a háttérben már dolgozik rajta ^^

"Én még több érdekes, vicces cikket támogatnék." - szó szerinti idézet 
Sajnos nem tudom, mit értesz érdekes és vicces cikk alatt. Talán az eddigiek nem voltak elég jók, érdekesek vagy viccesek? :( 

Történelmi érdekességek
Ez egy érdekes téma, nagyon is az. Szerintem össze tudunk hozni valamit, sőt! Egészen biztosan. Csak ehhez idő kell. :)

"GOT7 tagok leirasa.." - szó szerinti idézet
Egyszer hozzájuk is elérünk, jelenleg 114 profil várakozik bent frissítésre várva.

Koreaiak genetikája
Ennél nem kicsit leesett az állam. Mivel nem vagyok se kémikus, se biológus, sőt nem is tanultam ezeket a tantárgyakat (a sulimban választható fakultációk voltak és ebből kifolyólag messzire elkerültem őket), de szerintem a többiek se értenek hozzá ilyen szinten. Ha még konkrét cikket fordítanánk le a szakkifejezéseket akkor is ismernünk kellene.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése