GOT7: Fly ~ Teória - KÉrdekesség

2018. jún. 23.

GOT7: Fly ~ Teória

A B.A.P-Honeymoon teória után (melyet itt olvashattok, hogyha még nem tettétek volna) ismét hoztam nektek egy ilyen jellegű cikket. Most a GOT7 "Fly" című dalához tartozó videoklipet fogom kielemezni. Lássuk is az elméletet.
Az egész teória egészen a "Fly" című daluk videoklipjének az előzetesééig vezethető vissza. A videó kezdetén egy kékeszöld papagájt láthatunk, ami JB feje fölött csücsül, aki a GOT7 vezetője, feje. A hét srác az autóban nagyon jól szórakozik, bohóckodnak, dobálják egymást párnával, BamBam arcát összefirkálják és mindeközben felveszik a történéseket egy kamerával. Ezután a srácok kicsit lecsendesednek. Jinyoung az ablakon néz ki, amire egy kék madár is van rajzolva, majd pedig elalszik. A következő pillanatban már egy kihalt, ködös kövesúton szalad, ahol egyedül van. Elveszettnek tűnik, mintha keresne valakit vagy valakiket. 

A következő pillanatban Jinyoung már egy ágyban fekszik, éppen ébredezik. A többi tag ott van vele, de senki sem vesz róla tudomást. Mindannyian egy álomban léteznek, de így is szórakoznak egymással, mindeközben JR felül az ágyon és csak néz maga elé - mindaddig, míg JB ismét feltűnik egy kék madárkával. Amikor Jinyoung a tükörbe néz csak saját magát látja, a többi tag nincs ott a tükröződésben. 

Mikor Jinyoung újra felébred a többiek ismét jól szórakoznak nélküle, majd pedig Youngjae-val kezdve elkezdenek repülni, őt és JB-t leszámítva. JB egy ágy fölött lebeg, amit körbevesznek a madarak. Az előzetes legvégén ismét Jinyoung-ot láthatjuk, ahogy az eget nézi egy nagyon magas épület tetejéről. Végül pedig elrugaszkodik és hagyja magát leesni, de mielőtt megtudnánk, hogy képes lesz-e repülni, ahogy a többiek is tették, a videó véget ér. 
A videoklip helyszínei nagyban megegyeznek azokkal, amiket az előzetes videóban láthatunk, viszont van egy jelenet, amit érdemes megemlíteni. Amikor Junior lefele zuhan találkozik öt taggal, vele együtt ez hat tag. Hol van Jackson? (Talán még mindig kamerázik valahol? ) Viszont míg JR lefele zuhan, addig a többiek felfele repülnek. Jinyoung ekkor elhullajt egy könnycseppet és csak az MV végén nyitja ki újra a szemeit.

A következő érdekesség, ahelyett, hogy azt mondanák, "felszállnak", az "indulás" (Departure) szót használják, amelynek egy sokkal súlyosabb jelentése van. Az "indulás" a Mennybe való távozásukat jelképezi.

Valószínűleg autó balesetet szenvedtek, amely során JB kómába esett, hiszen ő az egyetlen, aki konkrétan nem repül. Gondoljunk vissza az ágyas jelenetre, a madarak jelképesen ott vannak körülötte, és az ágy felett lebeg, de nem repül. Mindeközben Mark, Jackson, BamBam, YuGyeom és YoungJae repülnek. Jinyoung az egyetlen, aki nem repül és nem is lebeg, melynek az az oka, hogy ő élte túl egyedül az autó balesetet. Később, amikor Junior zuhan látszik, hogy JB is repülni kezd, tehát a többi taggal együtt "meghal" és a Menny felé "indulnak".
Itt képbe jön ismét a madár, ami a "repülést" (Fly) szimbolizálja, átvitt értelembe a halált vagy a halálhoz közeli állapotot. Azért is lehet erre következtetni, mert JB volt az egyetlen egy tag, akinek a közelében a kékeszöld madár ott volt, mintha ösztönözte volna arra, hogy a többi taggal együtt repüljön, akik ugye ekkor már földi létükben nem léteztek.

Egyedül Jinyoung volt az, akit sose lehetett látni a madár közelében - leszámítva azt, amikor az ablakon nézett ki az autóból, és az üvegre egy kék madár volt festve. Emellett ő az egyetlen tag, akinek nincs repülős jelenete, és amikor megpróbál repülni, akkor is csupán lefelé zuhan, leesik. Ebből lehet arra következtetni, hogy ő az egyetlen egy tag, aki túl élte az autó balesetet.

Maga a videoklip valószínűleg Junior álmain, látomásain alapulnak. Sok álmot lát, él át, amikor pedig felébred futásnak ered, hogy megkeresse a többieket, megtalálja őket, de valójában már soha többé nem fogja őket látni, hiszen egyedül csak ő élte túl a balesetet. Elveszett a többi tag nélkül és a valóság köde veszi körbe, hiszen már nem az álmaiban él, létezik, hanem visszatért a Földre. 

A videoklip végén JR ugye egy magas épület tetején áll, és éppen ugrani készül. Az összes tagot, a barátait elveszítette, akikhez közel állt és a fájdalom, amit érzett felemésztette. Ebből lehet arra következtetni, hogy ő is a "repülést" választotta, miközben ő zuhan, addig a többi tag az égen (Mennyben) maradt. 
A teória szempontjából fontosabb dolgok, még:
  • Jinyoung a történések főszereplője, hiszen az ő szemszögéből látjuk a dolgokat.
  • Az első, akit elveszítünk az YuGyeom, a legfiatalabb tag. 
  • Egész idő alatt Jinyoung-nak rossz érzése volt JB-vel kapcsolatban, ezért tűnhet JB lebegése sokkal drámaibbnak. 
  • BamBam képvisel egyfajta "lövést", hiszen hagyta magát elmenni.
  • Youngjae-nak volt egy egyfajta fizikai harca, ezt jelképezi, amikor a hullámvasút felé repül. 
  • Jinyoung számára Mark elvesztése volt a legfájdalmasabb, ezért ez arra készteti "főszereplőnket", hogy felismerje a hibáit.
  • Jackson volt az egyetlen, aki nem repült a teljes MV ideje alatt. Csupán néhány jelenetben láthatjuk a többiekkel repülni. Ennek az az oka, hogy ő távol akart maradni, távolról akarta szemlélni a történéseket, amit a kezében tartott fényképezőgép is szimbolizál. 
  • Jackson volt az egyetlen, aki látta, ahogy a barátja elveszíti az irányítást. 
  • Mark volt az utolsó, akit Jinyoung látott, mielőtt felébredt volna, ekkor ébredt rá a hibáira.
Itt tudjátok az MV-t megnézni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése