A legsokkolóbb botrányok, amelyek hírességeket valaha érintettek - KÉrdekesség

2018. máj. 9.

A legsokkolóbb botrányok, amelyek hírességeket valaha érintettek

Egyesek szerint a kpop idolok egy földre szállt angyalok, akik teljes mértékben tökéletesek. Sajnos, elfeledkezünk arról, hogy ők is ugyan úgy emberek és lehet rossz napjuk, illetve ők is követhetnek el kisebb-nagyobb hibákat, amelyek akár botrányba is fulladhatnak. Nincs olyan sok botrány, mint más nemzetek populáris kultúrájában, de azért akad itt is miből válogatni. Most 15 olyan botrányt hoztam nektek, ami sokkolta a rajongókat.

Jay Park 2010-ben kilép a 2PM-ból
Biztos sokatok tudja, hogy mennyire hosszú és fájdalmas lehet az az időszak, amíg egy idol eljut a gyakornokságtól a debütálásig, illetve milyen nehéz lehet a debütálás utáni időszak, hiszen nagyon sokszor nem könnyítik meg az idolok dolgát a rajongók se, és könnyen a gyűlölet középpontjába lehet kerülni. Jay Park áldozata volt ennek, hiszen 1 évvel a debütálás után kilépett a 2PM nevű fiúcsapatból, és netizenek konkrétan a halálát kívánták. Valaki feltörte Jay Myspace fiókját és nyilvánosságra hozott egy bejegyzést, mely futótűzként terjedt a koreai médiában és a rajongók konkrétan Jay halálát kívánták. Még mielőtt gyakornok lett a JYP-nél negatív véleménnyel volt Dél-Korea iránt, az ügynöksége hiába védte meg, hogy akkor még nyelvi és kulturális akadályokba ütközött a fiú, ez nem járt sikerrel, így Jay-nek el kellett hagynia a 2PM-et és ügynökségét is. Az anti-fanok persze egyből felbőszültek (a negatív vélemény miatt is) és lecsapták a labdát. Konkrétan petíciót indítottak annak érdekében, hogy a rapper legyen öngyilkos, melyet 3000 fő alá írt. Szerencsére a kedélyek lecsendesedtek és azóta szépen ível felfele a karrierje.

Daesung (Big Bang) tragikus balesete
2011-ben Daesung egy szörnyű autó-balesetet szenvedett egy 8 sávos autópályán, mely egy motorkerékpáros életébe került. A nyomozás kezdetén azzal vádolták meg az énekest, hogy ittas állapotban vezette az autót, de kiderült később, hogy az elhunyt motoros állt alkohol befolyása alatt és nem Daesung volt felelős a haláláért. Az énekest sokkolták az események, ami miatt egy ideig távol maradt a nyilvános szereplésektől és a szüleinél pihent. 

Soohyun (U-KISS) és Jo Kwon (2AM) intim kapcsolata
Azt hihetnénk, hogy a koreaiak nyitott gondolkodással rendelkeznek, ami valójában nem igaz, hiszen eléggé konzervatív népről beszélhetünk. Nagyon sokáig tabu volt az azonos neműek közötti kapcsolat, amit még a mai napig nem fogadnak el nyíltan. Ez a dolog ösztönözte arra Soohyun-t és Jo Kwon-t, hogy az intim beszélgetéseiket kiszivárogtatták a netre. Az üzenetek arról szóltak, hogy mit szeretnének enni, vagy hogy egymás mellett szeretnének aludni/ feküdni, együtt szeretnék az időt tölteni. Ez egy kisebb botrányt kavart, majd miután lecsendesedtek a kedélyek Jo Kwon beismerte, hogy valójában ez nem igaz és hogy csak poénnak szánták miközben rámutattak egy társadalmi problémára.

Kris, Luhan és Tao kilép az EXO-ból és otthagyják ügynökségüket
Nagyon sok teória született azzal kapcsolatban, hogy miért lépett ki a három kínai tag az EXO-ból. A legvalószínűbb ok a diszkrimináció volt a származásuk miatt (szerk.megj.: Tao többször is nyilatkozta, hogy nagyon rosszul bánnak a kínai gyakornokokkal és többször is zaklatják, bántalmazzák őket, még debütálás után is), ami ahhoz vezetett, hogy végül ott hagyták az egyre népszerűbb csapatot, és ügynökségüket is, illetve az SM Entertainment-t beperelték. Kris és Luhan valamilyen szinten kapott elégtételt, de Tao nem kapott semmit viszont. Luhan és Tao esetében 2020-ig köti a szerződés az ügynökséghez, hogyha bármilyen tevékenységet folytatnak Dél-Koreában, ami profitot termel, akkor abból az SM-nek is részesülnie kell. Ennek ellenére mind hárman sikereket érnek el Kínában, Kris pedig egyre inkább folytatja a tevékenységeit az USA-ban is.

T-ARA zaklatási botránya
A lányok botránya 2012 körül robbant ki, Hwayoung kilépése után, amikor a netizenek azt állították, hogy bizonyítékot találtak arra, hogy a csapat régi tagjai bántalmazták az új tagot, aki emiatt léptek ki hamar a lánybandából. Sokak szerint a zaklatás és bántalmazás állt a dolog mögött, míg sokan kiálltak a lányok mellett és továbbra is hűségesek maradtak a T-ARA-hoz.De vajon tényleg zaklatták Hwayoung-ot? Hyomin egyszer megbökte Hwayoung arcát, Jiyeon ignorálta a lányt, miközben a többiekkel pacsizott. Boram tönkretette Hwayoung esernyőjét az "Idol Olimpics" nevű rendezvényen. Jiyeon egy kutyát ajándékozott a lánynak, amihez tartozott egy kutyatál, amiben egy makk volt, ez jelképezte a helyét a csapatban. A KBS egyik sorozatában a "Star Life Theater"-ben szerepeltek, amiben látszott, hogy teljesen magára hagyták a lányt, miközben ők jól szórakoztak. Ugyan ennek a sorozatnak az egyik részében a lányok főztek, kihagyva ebből is Hwayoung-ot, aki a saját ebéd részét nem kapta meg, mivel a többi tag azt állította, hogy kiömlött az ő része. Jiyeon-t pedig szórakoztatta, hogy a lány nem kapott pontot a népszerűségi szavazáson, miközben ő maga első lett, ugyan úgy elmondta, hogy csak akkor olvas a lány könyveket, hogyha ott a kamera. Eunjung pedig egyszer teletömte a lány száját rizssüteménnyel. Az esetekről több videó is készült, amikből több képet is kivágtak bizonyítéknak. 

Seungri (Big Bang) japán botrányai
2012-ben egy japán magazin egy képet szivárogtatott ki a Big Bang maknae-járól, mely az alábbi címet kapta "A híres Hally Idol BIGBANG Seungri hálószobai képei kiszivárogtak". Ehhez tartozott egy kisebb cikk is, miszerint egy nő azt állította, hogy a hírességgel töltötte az éjszakát miközben Japánban tartózkodott és beszámolt a részletekről is. A YG Entertainment kicsit késve reagált, de tagadták a vádakat, illetve hogy Seungri lenne a szóban forgó képen. A botrány ezzel lezárult, de sokan kétségbe vonták az ügynökség szavait. Ugyan ebben az évben került ismét botrányba a Big Bang maknae-ja Anna Kubo japán modellel és színésznővel. A két sztárt egy titkos összejövetelen látták meglehetősen bizalmi körülmények között. A beszámolók szerint a részeg színésznő megcsókolta Seungri-t, aki erre Anna-nak egy taxit hívott. A YG ebben az esetben gyorsabban reagált és nyilatkozatuk szerint semmi olyan nem történt, ami okot adna egy botrányra. 

Jessica kilép a Girl's Generation lánycsapatból vagy őt rúgták ki?
Jessica nagyon sokáig tervezte azt, hogy belép a divat világába az éneklés mellett, ami azt okozta, hogy kilépett a lánycsapatból, jobban mondva egyesek szerint az álmai miatt egyszerűen kidobták a csapatból és az ügynöksége ráadásul még ki is rúgta, kifejezve ezzel, hogy nem támogatják tovább a lány karrierjét. Jessica elárulta, hogy sose érezte magát teljes értékű Girl's Generation tagnak és szerinte mindenkinek annak kéne szánnia a szívét/lelkét, amit igazán szeret. Azóta beindította saját szólókarrierjét, illetve divatmárkáján is dolgozik. 

IU és Eunhyuk (Super Junior) hálószoba fotója
IU bejelentkezett egy közösségi oldalra, ahová posztolt, ám ez hatalmas hibának bizonyult. A képen látható volt, hogy egy ágyban feküdt a félmeztelen Super Junior taggal Eunhyuk-kal. IU gyorsan bocsánatot kért az incidens miatt. Az idolok ügynökségei nem nyilatkoztak arról, hogy miért voltak ilyen közeli helyzetben, a netizenek véleménye ellenére sem. 

Park Bom (ex-2NE1) drogbotránya
2012 októberében tört ki Bom "drog" botránya. A hírek szerint az énekesnő amfetamint próbált becsempészni az Egyesült Államokból Dél-Koreába. A valóság viszont az volt, hogy egy olyan gyógyszert írtak fel Bom számára az Egyesült Államokban, amit Dél-Koreában tiltanak és amiről ő nem tudott. Édesanyja és nagyanyja küldte számára a vényköteles gyógyszert mentális sokk és depresszió ellen, hiszen Bom az akkor szoros menetrendje miatt nem tudott az USA-ba menni érte. Azóta nem igazán mutatkozik a nyilvánosság előtt, még ha a rajongók ki is álltak mellette, de a sok utálkozó komment és az A.KOR egyik tagjának dala miatt sokan még mindig a visszatérését várják.

Sulli (ex-f(x)) szerelmi botránya
2013. szeptemberében robbant a hír, miszerint Sulli és Choiza (Dynamic Duo) randiznak. Mind az SM Entertainment (Sulli részéről), mind az Amoeba Culture (Choiza részéről) tagadta a pletykákat, valószínűleg a nagy kor különbség miatt (14 év volt a korkülönbség). 2014. június 25-én ismét befutott a hír, hogy randiznak, hiszen Choiza elhagyta a pénztárcáját, amiben Sulli képe volt. Ez év július 25-én vált komollyá a dolog, amikor bejelentette az SM Entertainment, hogy az énekesnő hiátusra megy, hiszen a rosszindulatú pletykák megviselték mind testileg, mind lelkileg. Sajnos, ahogy lenni szokott sok "rajongó" háborodott fel a "botrány" miatt és az énekesnő ellen fordult. 2014 augusztusában erősítette meg a két ügynökség a sok találgatás és rosszindulatú megjegyzések után, hogy a két híresség együtt van. A pár 2017 márciusában szakított. 

GD marihuána botránya
G-Dragon (Big Bang) botránya szintén japánban történt. Egy japán srác egy klubban megkínálta őt cigarettával, amit az énekes el fogadott. G-Dragon beismerte a tettét "Szívtam a cigarettát, amit egy japán srác adott nekem egy klubban. Sejtettem, hogy marihuána, hiszen más volt az illata, de megszívtam így is". Dél-Koreában nagyon szigorúan veszik a droghasználatot és kemény börtönbüntetés valamint pénzbírság is járhat érte - 5 év börtön büntetésre vagy 50 millió won pénzbírságot szabhatnak ki az illetőre, ami körülbelül 10 millió forint. Az ügyészség tekintettel volt arra, hogy csekély mennyiségű marihuánát találtak az énekes szervezetében, valamint azt, hogy megbánta tették és bevallotta tettét, ami miatt nem emeltek vádat ellene. 

Park Yoochun (JYJ) szexuális zaklatás vádja alatt
A rappert 2016 júniusában vádolták meg szexuális bántalmazással és zaklatással. Micky-t négy nő vádolta meg szexuális zaklatással valamint bántalmazással, melyet elmondásuk szerint ittas állapotban követett el ellenük. A négy hölgy ugyan azt is bevallotta, hogy az énekes, rapper rajongói. Az állították, hogy az idol beismerte, hogy szereti őket, ezután elkezdte őket szexuálisan zaklatni. A hölgyek első vallomásukban azt nyilatkozták, hogy az eset egy bárban történt, miközben az idol részeg volt. Yoochun tagadta a vádakat, a zaklatással és az ittas állapottal kapcsolatban, hiszen egy ismert betegsége van, amire gyógyszert kell szednie és nem ihat alkoholt. Azt viszont beismerte, hogy aznap valóban a bárban tartózkodott és üdítőt ivott. A négy nő viszont azt állította, hogy hazudik a férfi és folyamatosan iszik, valamint zaklatja őket. A rendőrség nyomozni kezdett az ügyben, aminek hatására az egyik hölgy visszavonta a feljelentést. Yoochun-t június 30-án vezették be a rendőrök, mivel beidézték. Az énekest többen levideózták, miközben a sajtó várta őt egy interjúra, több kérdést is feltettek neki. Az idol ügynöksége továbbra is tagadta a vádakat és megmaradt három nőt arra kérték, hogy vonják vissza a feljelentést, aminek hatására az egyik hölgy egy fehérneműt mutatott be bizonyítékként, amin DNS minta volt. Eközben további részletek derültek ki az állítólagos zaklatásról, mely már nem a bárban, hanem egy fürdőszobában történt. A „Dispatch” nevű média mindeközben kiderítette, hogy egy szülinapot ünnepeltek a bárban, ahol több színész és színésznő is jelen volt. Ezáltal lett az ügyben érintett Song Joong Ki színész, aki szintén tagadta a vádakat, hiszen ő is ott tartózkodott akkor. Több, mint egy hónap nyomozás után augusztus 4-én adta ki a tényleges álláspontját a rendőrség miszerint a vádak hamisak voltak és az alpereseket találták bűnösnek. Az egyik hölgy bátyja valamint unokatestvére is részt vett az ügyben, akiket szintén letartóztattak, két év börtönbüntetésre valamint ötszázmillió won pénzbírságra kötelezték őket. A rendőrség figyelembe vette az ügy komolyságát, a hamis vádakat valamint a zsarolás tényét, hiszen míg tartott a nyomozás a hölgyek többször zsarolták meg Yoochun-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése