Mozogj K-popra! - KÉrdekesség

2018. ápr. 19.

Mozogj K-popra!

Az egyre gyorsuló világunkban, amiben az időhiány, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód és a gyors kaja mindennapos ott beszélünk egészséges életmódról és táplálkozásról. A diákok javarészt leterheltek hála a sok tananyagnak, követelménynek és a mindennapos testnevelésnek. Sokan talán emiatt, sokan lehet azért nem szeretnek mozogni, mert nem találták meg a hozzájuk passzoló mozgásformát, legyen az valamilyen küzdősport, workout, zumba, jóga vagy kocogás. Azért írom ezt a cikket, mert hasonló cipőben jártam, de megtaláltam a magamhoz passzoló mozgásformát. Ennek okán pedig felkutattam a youtube videómegosztó portált. Lehet a sport élvezetes, még ha csak naponta 10 perced van rá, vagy hogyha csak hétvégén csinálod nem kötelező jelleggel - emellett talán a sportolás a legjobb stresszlevezető módszer.
Most összegyűjtöttem nektek néhány olyan csatornát, amelyeken leginkább kpopra edzenek/ táncolnak, és könnyen elsajátíthatóak a mozdulatok. Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, akkor felhívnám néhány dologra a figyelmeteket.:
1. Ismerjétek a határotokat és az egészségügyi állapototokat!
2. Mindig legyen egy 5-10 perces bemelegítés! Higgyétek el senki sem szeret olyan izomlázzal kelni, hogy másnap meg se bírjon mozdulni. 
3. És ez a legfontosabb: élvezzétek! 
A félreértések elkerülése végett nem vagyok személyi edző, sem táplálkozási tanácsadó, sem mozgás szakértő, csupán próbáltam megkeresni én is, hogy mi az, ami illik az ízlésemhez és az egészségügyi állapotomhoz. ^^ Lássuk is a csatornákat! 

1. KKardio Dance
A szingapúri csapat 2016 óta van együtt. Kpop workout programokat csinálnak, amelyeket fel is raknak a legnagyobb videómegosztó portálra. Az eredeti koreográfiákat ötvözik kardió, fitness és különböző táncmozdulatokkal. Egy könnyű és élvezetes módja a mozgásnak. ^^ (Szerk. megjegyzés: a zumba és a kardió alapvetően azért jó, mert ha nem tudod az alap koreográfiákat megtanulni, mert nincs rá időd, akkor is táncolsz ezekre valamilyen szinten és néhány eredeti mozdulatot is megtanulsz közben. Emellett ez a két mozgásforma javítja a legjobban a koncentrációt és a memóriát, hiszen meg kell jegyezned a mozdulatsorokat.)

2. KPOP X FITNESS
Ahogy a neve is mutatja fitness elemeket ötvöznek a kpop stílusára. 2012-ben alapult a csapat, melynek alapító tagja Maddy Lim, aki dance/ fitness koreográfus. Igyekeznek minél élvezetesebb és egyszerűbb táncmozdulatokat kreálni, hogy könnyen elsajátíthatóak legyenek.

3. sarahkaypop
Sarah 2013 óta csinált kpop workout videókat, melynek javát sajnos törölte, de akad még a csatornáján néhány nagyon jó videó, melyeknek elsajátítása tényleg nagyon egyszerű és élvezetes.

4. yoojoo Lee
Lee 2 éve foglalkozik azzal, hogy zumba videókat készít, amiben kpopra "táncol". Videó között találunk könnyebb és nehezebb koreográfiákat is, de ugyan úgy élvezhetőek, mint a fentebb felsoroltak.

5. fittoakay
A csatorna csupán 1 éves, de rengeteg mindennel foglalkozik A-tól Z-ig. Teljes edzések is találhatók a csatornán a bemelegítéstől a levezetésig.

6. Kpop Motivation
Ez a csatorna elég friss, hiszen még csak fél éves. A fentebb felsorolt csatornáktól különbözik, hiszen egy-egy videó egy konkrét edzés terv a bemelegítéstől kezdve a levezetésig, így csak ilyen videókat talál az ember, hogyha felmegy a csatornára.

7. Kville
Ez a csatorna nem foglalkozik sem zumbával, se semmivel, ami mozgás lenne, nem is emiatt ajánlom őket. Hogyha nincs kedvünk egy komplett lejátszási listát alkotni, de szeretnénk elmenni futni, vagy esetleg konditerembe, a zenei összeállításuk nagyon jó lehet, és nem kell folyton azzal sem szenvedni, hogy a zenét elindítsuk, hiszen egy-egy kis lista 15-30 perc is lehet.

8. Egyéb csatornák, amelyek nem konkrétan kpoppal foglalkoznak, de találhatóak rajta, olyan videók is: LIVELOVEPARTY.TV, Tássio Santos, FitDance Life, FitDance Channel, Chenci Arif.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése