9 alul értékelt banda, akik 2017-ben debütáltak - KÉrdekesség

2018. jan. 2.

9 alul értékelt banda, akik 2017-ben debütáltak

2017-ben is nagyon sok banda debütált, szinte nyomon se lehetett már követni az újdonságokat. Többek között debütált a Wanna One, Golden Child, PRISTIN és a Weki Meki. Mindegyik bandát nagy érdeklődés követte, talán emiatt nem tudta felvenni a lépést az a 9 banda, amelyet most beszeretnénk mutatni nektek. Ők is nagyon tehetségesek, de valamiért mégis ellettek nyomva, lehet a rossz marketing miatt, az ügynökségük anyagi gondjai miatt, vagy mert rosszkor debütáltak. /Ha a debütáló dalokra ráléptek a magyar fordításra visz titeket a link. Köszönjük a fordítást a Kouyu Fansub, K-Flyers Fansub és Eunha Fansub csapatának. Sajnos, nem mindegyikhez találtam meg a magyar feliratot, de beraktam a fordítás nélküli MV-t./ 

9. VARSITY
A VARSITY nevű fiúcsapat 2017. január 5-én debütált a "U R My Only One" című dalukkal. A csapat 7 koreai tagból (Bullet, Kid, Xiweol, Seungbo, Riho, Yunho, Dawon) és 5 kínai tagból (Damon, Xin, Jaebin, Anthonny, Manny) áll. A csapat érdekessége egyébként, hogy egy globális idol imázst képviselnek, hiszen a tagok közül van aki koreaiul, angolul, kínaiul, franciául vagy arabul beszél. Ha ez nem lenne elég harmonikus az előadásmódjuk az énekkel, rappel és a tánccal, kiegészítik egymást. Hiába kezdők, a harmónia tényleg érződik az előadásmódjukon és elég egzotikus csapatnak is számítanak, de valamiért nem fogták meg a koreai közönséget, ahogy a nemzetközit se.

8. DreamCatcher
A lányok biztos, hogy nem ismeretlenek számotokra, hiszen egy újra debütált bandáról van szó. Néhány tag a MINX nevű csapatból került át a DreamCatcher-be, valamint négy tag a MIXNINE című műsorban is szerepelt. 2017. január 13-án debütáltak "Chase Me" című dalukkal. Egyébként ők az első lánycsapat, akik sötét koncepcióval debütáltak, ami érződik a zenéjükön és nagyon kemény hozzá a koreográfia is, amit előadásuk során hozniuk kellett.

7. BLANC7
A srácok 2017. március 3-án debütáltak, egy friss szeptett dallal, mely a "Yeah" címet viseli. A srácok nem újak a szakmában, hiszen a hét tagból négy már korábban debütált egy másik bandában, melyek feloszlottak azóta. Jean Paul a korábbi BTL, Taichi, Shinwoo és Teno a M.Crown nevű bandákban debütáltak a BLANC7 előtt. A dalukat hallgatva észrevehető, hogy tényleg nem ma kezdték, valamint, hogy sok év gyakornokság van mögöttük, de mindez hiába.

6. MVP
Ismét egy hét fős fiúcsapattal ismerkedhetünk meg. Az MVP vagy is a "Most Valuable Players" 2017. március 13-án debütált "Take It" című dalukkal. A fiúk nagyon tehetséges táncosok, amit megmutattak a "The Unit" című túlélő showban is, de a versenyben már csak Rayoon szerepel, aki korábban a BTS háttértáncosa volt.

5. Seven O'Clock
A hat fős fiúcsapat 2017. március 16-án debütált "Echo" című dalukkal. A zenéjükben nagyon érződik a hangszerek hangja, ami harmóniában van a srácok énekével. A-Day és Vaan részt vettek a MIXNINE című műsorban, ahol a 10. és 30. helyezést érték el, egyébként van aki úgy gondolja, hogy tökéletes hasonmásai T.O.P-nak (BIGBANG).

4. A.C.E
Az 5 fős fiúcsapat 2017. május 23-án debütált "Cactus" című dalukkal. A debütálás előtt mindegyik tag az 1Million Dance Studio táncosa volt, ami megmagyarázza kivételes tánctudásokat. Legutolsó single lemezük a "Callin" nagyon szép és érzelmes lett, de sajnos ez nem volt elég. A csapatnak két túlélő showban is szerepelni kellett. Chan és Jun a "The Unit" című, míg Jason, Donghun, és Wow a "MIXNINE" című műsorban vettek részt, ahol a 3., 6., és 11. helyezést érték el.

3. MYTEEN
A srácok 2017. július 27-én debütáltak "Amazing" című dalukkal, amellyel leginkább a tinédzsereket próbálták megcélozni. A srácok a Music Works első fiúcsapata, és míg nem debütáltak úgy hívták őket, hogy Gong Minzy (ex-2NE1) juniorjai. Szintén szerepeltek a "MIXNINE" című túlélő showban, amelyből Chunjin kiesett, de másik két tag Junseob és Xiheon még bent vannak.

2. ONF
Elérkeztünk egy ismét hét fős fiúcsapathoz az ONF-hoz. A srácok 2017. augusztus 2-án debütáltak "ON/OFF" című dalukkal. A legtöbb tag más ügynökségnél volt gyakornok, mielőtt a WM Entertainment-hez kerültek volna. A csapat érdekessége, hogy két alegységből áll van egy "On Team" és egy "Off Team". A fiúk erőssége az érzelmes énekben és az erős tánctudásban rejlik. Szintén szerepelt néhány tag a "MIXNINE" című műsorban, valamint MK részt vett a No Mercy című műsorban (a Starship Entertainment túlélő show-ja volt, ahol a Monsta X-es tagokat válogatták be).

1. The Rose
Lehet a név ismerős lesz sokatoknak, hiszen jönnek hozzánk idén koncertezni (2018. február 25-én fognak fellépni Budapesten, a Dürer Kertben). A srácok 2017. augusztus 3-án debütáltak "Sorry" című számukkal, nem sokkal rá pedig már comebackeltek "Like We Used To" című dalukkal. Három tag korábban már debütált más bandában, mielőtt csatlakoztak Woo Sung-hoz, majd pedig létrejött az együttes. A zenekar nagyban kiveszi a részét zenéjük elkészítésében.

Mindenesetre azon bandáknak sem lesz könnyű dolga, akik jövőre fognak debütálni, hiszen már most van egy olyan csapat, ami elég nagy figyelmet kap, és emellett ott vannak még a nagy nevek is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése