10 alkalom, amikor a k-pop meghódította az amerikai televíziót - KÉrdekesség

2017. nov. 30.

10 alkalom, amikor a k-pop meghódította az amerikai televíziót

2017. 11. 19.-én került megrendezésre az "American Music Awards", vagyis az "AMA", ahol a BTS is fellépett, ezzel beleírva magukat a kpop nagy történelem könyvébe, hiszen ők az első, olyan koreai banda, akiknek sikerült meghódítani az amerikai közönséget. Viszont nem ők voltak az egyetlenek, akiknek ez sikerült csak épp nem kaptak akkora vízhangot. Most jöjjön 10 olyan alkalom, amikor a k-popnak sikerült valahogy meghódítani az amerikai televíziót. 

10. Glee
Ha a Glee nem is cseng ismerősen mindenkinek, a Sztárok leszünk! már biztos. 2009. májusában került az amerikai közönség elé a 6 évados, musical- és vígjáték sorozat. A sorozatban megismerhetjük a show-kórus történetét, mindennapjait, bár a kis listám szempontjából nem is ez a fontos. A sorozat alkotói Ryan Murphy, Brad Falchuk és Ian Brennan voltak azok, akik összeszedték, hogy milyen dalok is szerepeljenek alkotásukban. Nos, talán emiatt, talán nem, de a Glee-ben felcsendül a Big Bang "Fantastic Baby", és PSY "Gangnam Style" című slágerek. A Big Bang ikonikus dala a "Tökéletes Hang 2" című film előzetesében is felcsendül. 

9. Family Guy
Ha a Glee-ről nem is biztos, de erről a sorozatról biztos, hogy sokatok hallott, vagy akár nézte, nézi is. Azt pedig mindenki döntse el, hogy ebbe a sorozatba pozitív vagy negatív dolog-e bekerülni. Mindenesetre a koreai kultúrát, és a k-popot is egy párszor elővették a rajzfilm alkotói. Az egyik részbe bekerült a Sistar "Touch my Body" című dala, illetve kiparodizálták Hyuna "Bubble Pop" című slágerét is, emellett többször hozzá nyúltak a koreai sorozatok világához is.

8. America's Next Top Model
Tyra Banks híres sorozata több országba is eljutott, így Magyarországra is, Topmodell leszek! címmel. Viszont most, ami lényeges számunkra, azok a szereplők. 2014-ben ugyanis szerepelhetett a BtoB nevű fiúcsapat is a műsorban, amikor a stáb Szöulban forgatott. A BtoB-nak meg kellett tanítania a versenyzőket néhány táncmozdulatra, emellett a zsűrizésbe is belekóstolhattak. Ha ez nem lenne elég Jay Park is feltűnt ebben a részben, illetve James Joo Hyun Lee, aki nemcsak híres modell hazájában, de a Royal Pirates nevű fiúcsapat egyik tagja is. Érdekesség egyébként, hogy ennek az évadnak az utolsó részében fellépett a 2NE1 is "Crush" című dalukkal.

7. Microsoft Commercial Arts
A Microsoft szintén felhasználta a 2NE1 "I'm the Best" című, ikonikus slágerét. 2014-ben dobta piacra a vállalat a Surface Pro 3 táblagépüket. A reklámhoz pedig a fentebb említett dalt választották, valószínűleg nem véletlen.

6. Live! Kelly, The David Letterman Show
A két műsor különbözik is, és hasonlít is, de egy dolog biztos, hogy a Girl's Generation mindkét showban szerepelt, mint fellépő, illetve interjú is készült velük. A rajongók boldogak lehettek, hiszen a lányok úgy mondd "The Boys" című dalukat promótálták az amerikai műsorokban.

5. Ellen!
Nem is olyan rég, még a BTS szerepelt az Ellen című műsorban. Nos, nem ők voltak az elsők és egyetlenek. Az első, aki eljutott ide nem más volt, mint PSY a "Gangnam Style" című dalának köszönhetően. Nemcsak fellépett a műsorban, de Britney Spears-t és Ellen-t is megtanította pár mozdulatra dalának koreogrifájából.

4. Madagaszkár Pingvinjei (film)
Pár hete annak, hogy egy szemfüles rajongó észrevette a legújabb Batman filmben, hogy az egyik jelenetnél a tévében a BLACKPINK "As If It's Your Last" című dalának videó klipje megy. Ugyan ilyen szemfülesnek kellett lenni a Madagaszkár Pingvinjeinél is, hiszen néhány másodperc erejéig felcsendül a Wonder Girl's "Nobody" című dala is.

3. Halálos Iramban 4
Ha már a szemfülességnél tartunk, ugyan ez elmondható a Halálos Iramról is, hiszen ha az egyik üldözős jelenetet jobban megnézzük, meghallgassuk, bizony észrevesszük, hogy a háttérben a TVXQ "Rising Sun" című dala szól.

2. The Bachelor
A Nagy Ő címmel jelent meg egy amerikai, randi valóság-show, mely 21 évaddal büszkélkedhet. Számunkra nem is ez a fontos, hanem a 2NE1 szereplése a műsorban. Minzy, Bom, CL és Dara a "játékban" bent maradt 6 lányt és az aktuális agglegényt tanították meg néhány tánc mozdulatra. Annyira népszerű lett az amerikai nézők körében az epizód előzetese, hogy ugrásszerűen megnőtt az "I'm The Best" című daluk nézettsége a Youtube-n. Sajnos, ennél a videónál jobb minőségüt nem találtam.

1. Fantasztikus Négyes
2015-ben Rap Monster (BTS) kapott egy lehetőséget arra, hogy megcsillogtassa dalszerzői tudását. Ugyanis Mandy Ventrice amerikai énekesnővel közösen dolgozva elkészítették a film betétdalát, amit "Fantastic" névre kereszteltek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése