Kpop csapatok, akik újra debütáltak más bandákban - KÉrdekesség

2017. szept. 13.

Kpop csapatok, akik újra debütáltak más bandákban

Előfordult már egy párszor, hogy egy–egy ügynökség feloszlatott egy bandát, majd pedig újra debütáltatta őket annak reményében, hogy másodjára hátha népszerűbbek lesznek (vagy legalábbis több bevételt hoznak). Történt már olyan is, hogy egy csapat (vagy egy csapat pár tagja) ott hagyta az ügynökségét, majd máshol és más néven újra debütált. Most 17 olyan csapatot mutatok be nektek, akik feloszlás után újra debütáltak.

17. A-Prince 
2012. november 10–én debütált az A-Prince "You're The Only One" című digitális kislemezükkel. A New Planet Entertainment szárnyai alatt lévő csapat mindössze egy albumot és két mini albumot tudott kiadni (ha nem számoljuk bele a digitális kislemezeket, amelyből három van) mielőtt 2015–ben feloszlottak volna. 2015. november 10–én újra debütáltak a Dream T Entertainment alatt. Az eredeti felállásból egy tag nem debütált újra, de találtak a helyére egy másik tagot Sign személyében.

16. Xing
Xing nevű csapat 2006–2009 között volt aktív, összesen öt generációt tudhattak a magukénak, hiszen annyi tagkiválás és csere történt. Végül őket is utolérte a végzet, így 2009. decemberében nem hivatalosan feloszlottak, illetve az ötödik generáció hiába volt tervben, megvoltak a tagok, de nem debütáltak hivatalosan. 2010–ben THE BOSS néven újradebütált az egykori Xing–ből öt tag, új neveken: Mika (3. és 4. generáció tagja, Xing alatt az előadói neve White volt), Karam (4. generáció, korábban Rising), Hyunmin (4. generáció, korábbi neve Husky), Injun (szintén 4. generációs tag, Soul néven ismerhettük meg), Jay (3. és 4. generációs tag, Kipalang volt az előadói neve a Xing idejében). Új névhez új ügynökség is "járt", hiszen az újra debütálásukért az Open World Entertainment felelt, viszont a srácok visszamentek 2015–ben eredeti ügynökségükhöz a Xing Entertainmenthez.

15. MyB
A lánycsapat 2015.08.25–én debütált a Maroo Entertainment szárnyai alatt, viszont tiszavirág életűek voltak, hiszen mindössze két videóklippet és a hozzá tartozó digitális kislemezeket adtak ki, de 2016.12.14–én már fel is oszlottak. Az eredeti felállásból mindössze két tag, Monhee és Hayoon debütált újra a Bonus Baby nevű lánycsapatban, 2017. január 1–jén.

14. X-5
Az Open World Entertainment nem mondható szerencsésnek, hiszen szintén egy rövid életű banda köthető a nevükhöz. AZ X-5 nevű fiúcsapat 2011–2012 között aktívkodott. 2011 áprilisában jelent meg Xenos című debütáló albumuk, majd pedig kiadtak egy kislemezt Dangerous címmel, 2012–ben pedig csak a feloszlásukról hallhattunk. Az öt főből álló egykori fiúbanda újra debütált három megmaradt taggal, de idén ismét feloszlottak. 2014–2017 között Donghyun, J.ONE és Jinwan kiegészülve Seokhoonnal és Kyungjinnel újra debütáltak, mint a LU:KUS tagjai.

13. F1RST
A F1RST nevű vegyes csapat 2010–2013 között volt viszonylag aktív. 3 fiú és 3 lány alkotta a csapatot, de több tagcserét is megélt a banda. A 6 tagból végül hárman újradebütáltak a FameUs nevű csapatban, mely 2014–2016 között volt aktív, de végül ők is feloszlottak véglegesen.

12. Wanna B
2014–ben debütált a Wanna B nevű lánycsapat, ennél a csapatnál az az érdekes, hogy nem lehet tudni, hogy feloszlottak–e vagy sem, hiszen maga az ügynökségük, a Zenith Media Content sem erősítette meg a híreket a feloszlással kapcsolatban. Mindenesetre itt is több tag kivált, majd pedig két tag (Bom és J.Bin) 2016–ban duóként debütált, MOXIE néven. Másik két tag (Eonsom és Seoyoon) pedig Luluz néven debütált újra, de szintén tiszavirág életűek voltak, hiszen mindössze 2014–2015 között voltak a kpop iparában.

11. K-MUCH
Biztos emlékeztek még arra a videó üzenetre, amit a K-MUCH küldött a magyarországi rajongóiknak. Igaz, azóta feloszlottak, hiszen 2014–2017 között voltak aktívak. 2017–ben pedig újra debütáltak Be.A néven, szerencsére mind az öt eredeti taggal.

10. Turan
A Turan nevű lánycsapat eredetileg 6 taggal debütált 2013 júniusában a Star Pro Entertainmentnél. Szintén több tagcsere után 2016–ban feloszlottak. Mikor feloszlottak, már heten voltak a csapatban, de HINT néven 5 tag újradebütált 2017–ben, maradva ügynökségüknél.

9. Pure Boy
A fiú csapat 2014–2017 között volt jelen a koreai szórakoztatóipar tengerében, ám ahogy fentebb látható volt, őket is utolérte a süllyesztő. A feloszlásuk és az újra debütálásuk is zavaros, hiszen a tagok itt is jöttek és mentek, emellett a bandának is volt már egy korábba neve, méghozzá a a PureL. 4 egykori tag viszont biztos, hogy újra debütált B:Skit néven, még pedig Sang Yun, Kunhee, Jin Woo és Issac.

8. Bob Girls
2014 szeptemberében debütált a négy tagú Bob Girls nevű lánycsapat. Sajnos egy év után feloszlottak. 2015–ben a feloszlás után egyből új banda debütált az ügynökségüknél LoveUs néven, ahová korábbi két Bob Girls tag, Dahye és Danbi is bekerült, de ez a banda is szintén egy év után, 2016–ban feloszlott. 

7. ZPZG
Zest Play Zest Grow, vagy rövidebben ZPZG néven debütált egy négy fős fiúcsapat még 2014 augusztusában. Khan, N.K, Gyeom és Jihoon alkotta a csapatot 2014–2016 között, majd két digitális kislemez után feloszlottak. A feloszlást követően Khan és Gyeom tovább folytatta duóként Z:ON néven, ám 2017–ben szintén feloszlottak.

6. MINX 
2014–2016 között ismerhettük meg a MINX nevű lánycsapatot, ám ahogy eddig is olvashattátok rövid időn belül feloszlottak. Viszont ez a lánycsapat azért is érdekes, mert idén debütáltak újra -2 taggal, DreamCatcher néven (a két tag helyére más került, így tartva a hét fős csapatot), így viszont sokatok már biztos ismeri őket. 

5. Roadboyz
Shake It című dalukkal és videóklipükkel azt hiszem meghódították a női szíveket, viszont ez nem teljesen volt elég. Az öt fős fiúcsapat 2015. november 24–én debütált a Show Me Bang Bang című számukkal. Érdekesség lehet, hogy Ha Neul-t a BTL nevű fiúcsapatból is ismerhetjük. 2016–ban viszont feloszlottak, majd 2017–ben újradebütált 3 tag a B.Heart nevű csapatban. 

4. MOA
Szintén egyéves banda, akik 2014–2015 között próbáltak fenn maradni a koreai zenei ipar mély tengerében. MOA néven valószínűleg nem ismeritek a lányokat, viszont a 4L biztos többet mond nektek. 3 tag a MOA–ból újra debütált, mint a 4L tagja. Talán a rájuk erőltetett erősen szexuális koncepció miatt nem tudtak végül fenn maradni, talán a túl erős piac miatt 2016–ban végleg feloszlottak.

3. NOM
A fiúcsapat 2013. szeptember 4–én debütált No Other Man néven, eredetileg 7 taggal. Valószínűleg itt is a várva várt siker elmaradt, így az ügynökség feloszlatta a csapatot 2016. február 1–jén. Végül a JM Star Entertainment gondolt még egyet és 2017–ben újra csapatot hozott létre TopSecret néven, ahol helyett kapott 3 egykori NOM tag is, K, Yohan és Ain. További érdekesség lehet, hogy miután Hu kilépett a NOM–ból újra debütált, mint az Afos egyik tagja, 2016–ban.

2. TVXQ
A TVXQ esetét sokatoknak biztos nem kell bemutatni. A 2003. december 26–án debütáltak BoA és Britney Spears közös fellépésén. Majd 2004. január 14–én adták ki Hug című debütáló kislemezüket. A nevükhöz fűzödik a kpop egyik legikonikusabb dala a Mirotic, melyet 2009–ben adtak ki. Viszont 2009–ben ketté vált a banda. Hero, Micky és Xiah pert indított ügynökségük ellen, kifogásolva a 13 évre szóló szerződést, illetve azt, hogy az ügynökség kénye kedve szerint ráncigálta őket oda, ahová akarták, miközben még a szerződésükön is változtattak. A per azóta lezárult, és többször újra indult. A lényeg, hogy ez az egész a banda ketté válásához vezetett. Max és U-Know maradt az SM Entertainment alatt tovább folytatva a TVXQ–t duóként, míg Hero, Micky és Xiah trióként folytatta tovább 2010–ben JYJ néven.

1. BEAST
2009 októberében debütált a BEAST nevű fiúcsapat 6 fővel a Cube Entertainment szárnyai alatt. A srácok is sok mindent megéltek együtt, ám 2016–ban Hyunseung kilépett a bandából, aminek következtében a többiek nem hosszabították meg a szerződésüket ügynökségükkel. Helyette idén új kiadót alapítva (Around US Entertainment) debütáltak, mondhatni újra, HIGHLIGHT néven, hogy saját útjukat tudják járni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése