Divatvilág a kpopban: Burberry - KÉrdekesség

2017. szept. 24.

Divatvilág a kpopban: Burberry

Felső ruházat, divat kiegészítők és parfümök, kozmetikumok gyártásával és értékesítésével foglalkozó luxus divatcég.
Thomas Burberry, a cég alapítója, 21 évesen nyitotta első üzletét  Basingstoke városában, az Egyesült Királyságban, 1856-ban. A szabadidős öltözékekről lettek eleinte híresek, majd 1888-ban szabadalmaztattak egy gabardin nevű anyagot, amely vízálló és légáteresztő. Bár korábban is felfedezte egy másik cég, amit John Emary alapított kicsit előbb, Aquascutum néven. Ez a márka kevésbé lett híres, mint vetélytársa, a Burberry. Ami még érdekes lehet, hogy ezekre 1914-ben megbízást kaptak, hogy tervezzenek egy kabátot a katonáknak a lövészárkokban. A háború után a civilek körében is népszerű lett, előszeretettel viselték. A védjegyük, a kockás minta is ezen a kabáton jelent meg először, bélésként. Nova check elnevezéssel illették a mára már klasszikus, fekete, fehér és piros mintát,  viszont csak 1967-ben kezdték szélesebb körben használni.

Idolokon:
Kris Wu egy volt EXO tag, 2016-ban hivatalosan debütált a kifutópályán modellként. Január 11-én a Burberry's Fall 2016 férfi ruházati kollekcióján sétált a londoni Kensington Gardensben.
A videóban 8:12-től és 15:14-től láthatjátok. A kabát ára pedig 1750$/ 455.500Ft.
Valamint részt vett az idén megrendezett Őszi téli kollekció bemutatásán Londonban, amit a Burberry hivatalos instagram oldala is megosztott és posztolt egy képet Kris-ről.

UEE
Ő a reptéren viselt Burberry ponchót.
Virágos pamut gabardin kabát 2995$/ 779.500Ft.
A sok kockás minta mellett engem a női csipke ruhák ragadtak magukkal. Kang SoRa színésznő (Dream Hing2/ Doctor Stranger) a HEREN magazinban, púder rózsaszín, csipke ruhában1295$/ 337.000Ft.
Valamint Magyarországon, Budapesten, az Andrássy úton találhatjátok meg az üzletüket.
Ez pedig egy Szöuli üzlet képe:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése