A 20 legjobban keresett dél-koreai színész - KÉrdekesség

2017. aug. 27.

A 20 legjobban keresett dél-koreai színész

Dél-Koreában nagyon nehéz a színészek dolga is, míg be nem futnak, hiszen a különböző felkészülések mellett meg kell küzdeniük egy-egy kisebb szerepért is a híres társaik és az idolok miatt is (emellett a keresetük sem olyan kecsegtető, hiszen a koreai minimálbért sem minden esetben éri el). Ezen híres társak nagyon népszerűek és hihetetlen összegeket is elkérhetnek csupán egy epizódért is. Lássuk a 20 legjobban keresett dél-koreai színészt. Lesznek meglepetések!

20. Moon Chae Won
A színésznőt olyan sorozatokban láthattuk, mint a "The Innocent Man", "The Princess Man's", vagy a "Good Doctor". Első szerepét 2007-ben kapta, 2008-ban figyeltek fel rá a "Painter of the Wind" című sorozatban hozott teljesítményéért. A 2009-es év hozta meg számára a nagy áttörést, hiszen szerepelt a "Brilliant Legacy" című sorozatban, amely a legsikeresebb dorama volt abban az évben. A mindössze 30 éves színésznő egy-egy epizód szereplésért 25 millió wont kap, azaz kb. 5 millió forintot. 

19. Park Shin Hye
Park Shin Hye-t biztos sokatok ismeri a "You're Beautiful" című doramából, de többek között szerepelt a "The Heirs", "Pinocchio", "Doctors" és a "Flower Boys Next Door" című sorozatokban. A karrierjét a "Stairway to Heaven" című drámában kezdte, mint a fiatal Han Jung-suh. Ma már az egyik legkeresettebb színésznő, emellett énekel és modellkedik is. A 27 éves színésznő egy-egy epizódért szintén 25 millió wont, vagyis kb. 5 millió forintot kap.

18. Park Bo Young
A 27 éves színésznőnek hiába volt egy 7 éves kihagyása a sorozatok terén a mai napig nagy népszerűségnek örvend, emellett ő volt a legjobban kereső színésznő Choi Ji Woo előtt. Egyesek szerint a legnagyobb alakítását a "Scandal Makers" című filmben, és az "Oh My Ghostess" című sorozatban hozta. Egy dráma epizóddal 30 millió wont, vagyis kb. 6 millió forintot keres. 

17. Shin Min-A
Az egyik legismertebb doramák főszereplőnője: "A Love to Kill", "My Girlfriend Is a Nine-Tailed Fox", "Arang", "Oh My Venus" mind a nevéhez köthető. Pályafutását modellként kezdte, mindössze 14 évesen szerepelt a Kiki című magazinban, illetve szerepelt az akkor leghíresebb k-pop fiúbanda a g.o.d klipjeiben. Színészi karrierjét 2001-ben kezdte, a "Beautiful Days" című melodrámában szerepelt. Egy-egy epizódért szintén 30 millió wont kap, vagyis kb. 6 millió forintot.

16. Gong Hyo Jin
Ma a koreai drámák komédia királynőjeként ismert színésznő nem mindig volt abban biztos, hogy jó pályát választott-e, és fel is akarta adni a színészi pályafutását. "Memento Mori" című sorozatban olyan jól játszotta a szerepét, hogy a kritikusok nagyon dicsérni kezdték az alakítását, így ennek hatására folytatta a színészkedést. Nevét és alakítását olyan sorozatoknak adta, mint a "Master Sun's", "The Greatest Love" vagy az "It's Okay, That's Love". A színésznő ma már egy részért 40 millió wont kap, vagyis közel 8 millió forintot.

15. Kim Tae Hee
20 éves korában figyelt fel rá egy reklámszakember, miközben egy metrón utazott. Ekkor kapta első felkérését egy modell munkára. Több televíziós reklámban, és a nyomtatott sajtóban is feltűnt, mielőtt 2001-ben szerepet kapott volna a "Last Present" című melodrámában. A gyönyörű színésznő azóta elég nagy karriert futott be, és olyan sorozatokban játszott, mint a "Stairway to Heaven", "Iris", "Love Story in Harvard", vagy a "My Princess". Konkrét adatot a fizetéséről a "Yong Pal" című sorozatban hozott szerepe miatt tudunk, a drámában hozott alakításáért 40 millió wont keresett, vagyis kb. 8 millió forintot/ epizód.

14. Ji Chang Wook
A 30 éves színész már 2008 óta benne van az iparban. Elkezdte egyetemi tanulmányait, ám végül lemondott  róla, hiszen tudta, hogy mindig is a színészet volt az álma, és elsőbbséget is élvezet az életében, így erre fókuszált. Döntését valószínűleg nem bánta meg, hiszen ma már az egyik legsikeresebb színész, és olyan sorozatok vannak a háta mögött, mint "Smile Again" a sikert meghozó "Warrior Baek Dong Soo", "Healer" vagy az "Empress Ki". Egy sorozat szereplésért 50 millió wont, vagyis kb. 10 millió forintot keres részenként.

13. Song Hye Kyo
A színésznő az egyik legnépszerűbb híresség Kínában és egyéb ázsiai országokban. Pályafutását 2000-ben kezdte egy televíziós drámában, melynek címe "Autumn in my Heart" volt, azóta láthattuk a "Full House", "All In", Worlds Within...." és a "Descendants of the Sun" című sorozatokban. A legújabb információk szerint 50 millió wont, azaz 10 millió forintot keres/ részek száma.

12. Choi Ji Woo
Pályafutásának a kezdetét a híres, koreai melodrámának köszönheti, amely egyesek szerint a hallyu beindítója is volt, ez a sorozat nem más, mint a "Winter Sonata", de szerepelt még olyan híresebb sorozatokban is, mint a "Beautiful Days", "Temptation", vagy a "Stairway to Heaven". A tvN (kábeltelevíziós csatorna) történetében Ji Woo volt az első olyan színésznő, aki epizódonként 50 millió wont, vagyis kb. 10 millió forintot keresett részenként, legalábbis a "Twenty Again" című sorozathoz tartozó szerződés alapján.

11. Ha Ji Won
A legtöbb nemzetközi sorozatnézőnek ő jut eszébe a koreai sorozatokról, amely nem csoda, hiszen nem csak a legversenyképesebb színésznő Dél-Koreában, hanem szinte az összes műfajú kdrámában megfordult legyen az akció, komédia vagy dráma. Történelemi témából a "Hwang Jini-vel" vagy "Empress Ki-vel", romantikus komédiából "Secret Garden-nel" tudunk vele okosodni. A színésznő emellett nagyon sok díjat is tudhat magáénak, így nem csoda, hogy 10 millió wont keres epizódonként, tehát ő is kb. 10 millió forintot, durva kerekítések után.

10. Song Joong Ki
Szerintem sok mindenki látta, hallotta vagy ismeri az alábbi sorozatok: "Running Man", "Sungkyunkwan Scandal", "Descendants of the Sun", "The Innocent Man". Song Joong Ki híresebb sorozatai, illetve a siker kulcsát a "Sungkyunkwan Scandal-ben" hozott alakítása hozta meg számára. Női szemmel nézve pedig nem csoda, hogy az egyik legdögösebb férfi színésznek tartják, és nem mellesleg tehetséges is. Egy-egy rész utána pedig 60 millió wont, vagyis kb. 12 millió forintot keress, ezzel pedig jócskán beírta magát a Top 10-be.

9. Lee Jong Suk
Ha Song Joong Ki dögöségéről ismert, akkor Lee Jong Suk arról, hogy milyen aranyos arca van, igazi flower boy. Sorozatok terén bőven van felhozatal, alakított már középiskolás diákot, orvost, zsenit, tragikus sorsú fiatalt, akinek misztikus képessége van, ezért a "School 2013", "I Can Hear Your Voice", "Doctor Stranger" (amit nem mellesleg Budapesten is forgattak), vagy a "Pinocchio" biztos mondd nektek valamit. Pályafutását 2010-ben kezdte kisebb szerepekkel, az áttörést valószínűleg a "School 2013" hozta meg számára. A mindössze 27 éves színész ma már az egyik legkeresettebbek közé tartozik, így részenként 60 millió wont, vagyis kb. 12 millió forintot keres.

8. Yoo Ah In
Szintén olyan színészről van szó, aki nagyon sok féle sorozatban, vagy filmben szerepelt, így elég sok helyről ismerhetjük a nevét. 2010-ben szerepet kapott a "Sungkyunkwan Scandal" című sorozatban ahonnan mondhatni nem volt megállás. Láthattuk őt a "Punch", "Veteran" és a "The Trone" című filmekben, illetve olyan neves sorozatokban, mint a "Six Flying Dragons", vagy a "Secret Love Affair". Tehetségével kiérdemelte a részenkénti 70 millió wont, vagyis kb. 14 millió forintot.

7. Lee Min Ho
Számomra ő volt a listában a nagy meglepetés, hiszen azt hittem, hogyha nem is ő lesz az első, de a Top 5-ben benne lesz. Azt hiszem, nagyon sok olyan sorozatot fel lehetne sorolni, amiben játszott, a teljesség igénye nélkül: "Boys Over Flowers", "City Hunter", "The Heirs", "Faith", "The Legend of the Blue Sea". Az utóbb időben pedig leginkább filmekben tűnt fel, illetve a koreai kultúra nagykövete is volt. Visszatérésére viszont várni kell, hiszen bevonult a katonaságba, és jelenleg közszolgálati feladatokat lát el. 70 millió won, vagyis kb. 14 millió forint/ epizóddal a 7. helyre küzdötte fel magát a kis listán. (Most már érdekes lesz ki is az első)

6. So Ji Sub
Ji Sub kezdetben modellkedett, pontosabban farmer nadrágokat népszerűsített addig, míg meg nem kapta első sorozat szerepét. A köztudatba való berobbanást a "Sorry, I Love You" című dráma hozta számára, azóta pedig olyan sorozatokban láthattuk, mint a "Cain and Abel", "Phantom", "Master Sun's", vagy az "Oh My Venus". Nemcsak modellkedett, illetve folytatja színészi karrierjét, de több hip-hop kislemezt is kiadott már. Epizódonként pedig 80 millió wont, vagyis kb. 16 millió forintot keres.

5. Jo In Sung
Elérkeztünk hát a Top 5-be, amelyet Jo in Sung-gal kezdünk. A koreai közönség nagyon dicsérték őt, hiszen az utóbbi időben csodálatos alakításokat hozott a sorozatnézők örömére. Karrierjét a What Happened in Bali" című tévésorozattal kezdte, azóta pedig játszott az "It's Okay, That's Love" , "The Winter, The Wind Blows" című sorozatokban. Viszont több filmben is feltűnt, mint például "A Dirty Carnival" vagy  "A Frozen Flower". Részenként 80 millió wont, vagyis kb. 16 millió forintot keres.

4. Lee Young Ae
"A Jewel in the Palace" című sorozatával beírta magát a dél-koreai sorozatok történelmébe, hiszen ezzel a második legjobban kereső, női színésznő lett, ezért a dráma szerepléséért 100 millió wont, vagyis kb. 20 millió forintot kapott/ epizód. A rajongói nagyon sokat vártak a visszatérésére, hiszen a legutolsó sorozata "A Jewel in the Palace" 2003-ban készült, míg a legutolsó filmjét 2005-ben forgatták "Sympathy for Lady Vengeance" címmel. Hozzáment egy amerikai-koreai üzletemberhez, majd 2011-ben egy ikerpárnak adott életet, egy kislánya és egy kisfia született. 2017-ben tért vissza "Saimdang, Light's Diary" című drámájával.

3. Hyun Bin
Dél-Koreában a legdögösebb színészek között tartják számon őt is, aki a sorozatok világában vezető szerepet tölt be. A sikert a "The World That They Live In" című sorozat hozta meg számára, de "Secret Garden" illetve a "Hyde, Jekyll, and I" című sorozatokban is szerepelt. 2011-2012 között letudta a kötelező sorkatonai szolgálatát, azóta pedig leginkább filmes szerepeket vállalt. Idén két filmes szerepe volt/van The Swindlers és a Confidential Assignment. Viszont jövőre már szintén 2 film is be van jelentve a szereplésével: "Outbreak" és a "Negotiation". 100 millió wont, vagyis kb. 20 millió forintot kap/ epizód.

2. Jun Ji Hyun
Dél-Korea legkedveltebb színésznője, ma már egy kisfiú édesanyja, akinek 2016-ban adott életet. A nagy áttörést számára a "My Love From the Star" című sorozat hozta meg még 2014-ben. Előtte olyan filmekben szerepelt, mint a "My Sassy Girl", "II Mare", "The Berlin File" vagy a "The Thieves". Legutolsó szerepe pedig a "The Legend of the Blue Sea" című drámában volt. Egy-egy epizód szereplésért pedig 100 millió wont, vagyis kb. 20 millió forintot kap.

1. Kim Soo Hyun
Valószínűleg senki sem tudta róla, hogy egy félénk és befelé forduló, introvertált gyerek volt, akiről senki sem hitte volna, hogy valaha belép a szórakoztató iparba, nem hogy még ennyire híres és népszerű is lesz. Kim Soo Hyun édesanyja ösztönzésének köszönheti a karrierjét, hiszen ő támogatta és bíztatta abban fiát, hogy próbálja meg a színészi pályát, bár ekkor még az volt a cél, hogy kicsit felszabadultabb legyen. Karrierje kezdete valószínűleg a "Dream High" című sorozathoz köthető, alakításáért több díjat is bezsebelt, de olyan sorozatokban is szerepelt, mint "My Love From the Star", "The Moon That Embraces the Sun", vagy a "Producer". Idén egy filmes szerepet vállalt a "Real-ben". Egy-egy részért pedig 10 millió wont, vagyis kb. 20 millió forintot kap.

Szerk.megj.: Több helyen is lehet látni, hogy van olyan színész, aki ugyan annyit keres/ epizód. Nos, a cikk ahonnan néztem megadta won-ban és amerikai dollárban az összeget. Az USA dollárban van az eltérés, de sokkal érthetőbb a kerekítés így, mintha kiszámoltam volna a teljes összeget, hiszen míg 1 forint kb. 5 wonnak felel meg, addig az amerikai dollár árfolyama 275 forint körül van. A lista emellett az alapján épült fel, hogy az adott színésznek hány sorozat/film szerepe volt, mennyi díjat zsebelt be, ténylegesen mennyire keresik fel egy-egy szerep miatt, illetve mennyire volt népszerű az a dráma/film, amiben szerepelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése