5 tiltott étel, amelyet nem ehetnek az idolok promóció alatt - KÉrdekesség

2017. aug. 31.

5 tiltott étel, amelyet nem ehetnek az idolok promóció alatt

Nagyon nehéz egy-egy diéta, főleg hogyha meg van szabva, mit ehetsz és mit nem, ezzel a hétköznapi emberek is így vannak, ahogy kedvenc idoljaink is. Hiába a tökéletes diéte/fogyókúra, mellette bizony edzeni is kell, mert enélkül semmit sem ér. Kedvenceinknek, emellett pedig hozniuk kell a tökéletes külsőt, alakot is főleg akkor, amikor promótálják az új dalukat, ennek bizony ára van, hiszen néhány ételről le kell mondaniuk. Most olyan idolokat mutatok be nektek, akik köztudottan oda vannak az adott ételért, és így sokkal nehezebben mondanak le róluk, mint társaik. Ha ez nem lenne elég a tiltólistát maguk az ügynökségek hozták létre.

1. Kenyér
Köztudott tény, hogy a kenyér a legnagyobb ellenség, hogyha súlyt szeretnél ledobni magadról, mivel nagyon magas kalória tartalommal bír. Hiába van ez ott van a másik tény, hogy finom. A kenyérhez valószínűleg így állhat Seolhyun is az AOA tagja, aki nagyon szereti ezt az élelmiszert, viszont az ügynöksége megtiltotta neki, hogy ezt egye, ami miatt kénytelen volt lemondani róla. Miután felhagyott a kenyér evéssel láthatólag elkezdett fogyni, viszont hogy ellenőrizni tudják vezetnie kellett egy naplót arról, hogy mikor és mit evett. Seolhyun később bevallotta, hogy volt olyan időszak, amikor nem tudta tartani a diétát, így a naplóba kenyér helyett mindig salátát írt. 

2. Tészták
A diétánk másik mumusa a tésztafélék lehetnek, hiszen a kenyérhez hasonlóan szénhidrát gazdag élelmiszer, így magasabb kalória tartalommal is rendelkezik, emiatt szintén tiltólistára került néhány ügynökségnél. Pedig a tésztafélékből sok-sok finom ételt lehet készíteni. Rap Monster (BTS) elárulta, hogy imádja a fekete tésztát, ahogy azt is, hogy a promóciók során nem ehet semmi ehhez hasonló ételt. Bevallotta, hogy volt, amikor elcsábult, azért hogy fekete tésztához jusson cselhez folyamodott. Volt olyan alkalom, amikor azt mondta, hogy elmegy a mosdóba, miközben gyorsan kiszökött a legközelebbi étterembe tésztát venni, majd gyorsan megette és futott vissza a próbákra.

3. (Fehér) Rizs
Érdekes lehet, hogy pont ázsiai országban kerül tiltólistára a rizs, hiszen a sztereotípiák szerint naponta több tányérral megesznek belőle. Viszont összességében elmondhatjuk az összes rizs típusra, hogy magas kalória és szén-hidrát tartalommal rendelkeznek, hiába ezek, hasznosak mivel nagyon sok rostot tartalmaznak. Talán ez az oka annak, hogy a legtöbb ügynökség a barna rizst engedélyezi csak a promóciós/diétás időszak alatt, mivel nemcsak a fentebb felsoroltak alacsonyak, hanem emellett alacsony inzulin szinttel is rendelkezik. Az egyik rookie idol, Heeyou (MIXX) bevallotta, hogy hatalmas rajongója a csípős rizs sütinek, ennek ellenére körülbelül egy évig nem evett olyan ételt, amelyet az ügynöksége megtiltott számára, beleértve a rizs sütit is.

4. Jokbal (disznólábak)
A jokbal egy elég népszerű étel Dél-Koreában, amit leginkább a késő esti órákban fogyasztanak. Sajnos, ez az étel is meg van tiltva a bálványoknak, aminek az okát azt hiszem, nem kell magyaráznom. Momo (TWICE) egyik kedvenc étele a jokbal, annyira, hogyha ez az egy étel lenne a világon elélne vele. Elmesélte, hogy amikor gyakornok volt másik két TWICE tag kamerázta, és mindig olyankor kapták lencsevégre, mikor jokbal-t evett.

5. Különféle burgerek
Azt hiszem, ezt sem igazán kell magyarázni, hogy miért is tiltólista. A gyorsételek egyik királya talán a hamburger, szinte bárhol és bármikor megtalálható/ elkészíthető, viszont van egy hátulütője. Főleg, ha diétázol. A fentebb felsoroltak közül ennek az ételnek van a legnagyobb szénhidrát és kalória tartalma, és még azt sem lehet rá mondani, hogy vannak benne "jó dolgok", mint például rost. A legtöbb idol is szereti a hamburgert. Eunwoo (ASTRO) bevallotta, hogy ez az étel valóban a tiltólistán van a legtöbb (szinte az összes) ügynökségnél, amikor diétás időszak van vagy éppen promóció. Viszont ez a kedvenc étele Eunwoo-nak, így ő is beleesett a kísértés csapdájába, hiszen amikor gyakornok volt többször megszegte ezt a szabályt, és titokban evett hamburgert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése