24K koncert & meeting - KÉrdekesség

2017. aug. 1.

24K koncert & meeting

Mind sokan tudjuk, hogy hamarosan egy újabb koreai pop banda érkezik kicsiny országunkba. Ha jól számolom, akkor ez már a hatodik koncert − és ebben az évben még jönni fog néhány, ha minden igaz.

Úgy tűnik, kezdünk felkerülni a k-pop térképre. De mielőtt kitérnénk magára a koncertre, térjünk rá kicsit a bandára. A 24K nem egy túl népszerű banda hazánkban, talán egy tucat emberről tudok, akik valóban ismerik őket, tisztában vannak a tag kiválásokkal, tagbövüléssel. Ebben a bandában már elég sok idol megfordult, szám szerint tizenegy.
A 24K egy hét tagból álló fiúcsapat, akik 2012. szeptember 9−én debütáltak "Hurry Up" dalukkal és azonos nevű minialbumukkal. Jelenleg két alcsapattal, azaz subunittal rendelkeznek amelyek 4K (akusztikus vonal) és 2K (hip-hop vonal) névre hallgatnak.
Mint feljebb említettük, a 24K egy hét főből álló fiúbanda.
Idén májusban combackeltek utoljára, az MV címe "ONLY YOU", ami az "Addiction" című minialbumukon is megtalálható.
A jelenlegi tagok:
Cory, aki a leader  és main vocal szerepet tölti be a csapatban. Valamint a kezdetektől fogva, vagyis 2012 óta tag.
Kisu, aki az egyik subvocal. Kisu Coryhoz hasonlóan 2012 óta tag. Egyéb érdekesség, hogy már csak ők ketten vannak az eredeti felállásból.
Jeonguk, a main rapper és a main dancer, aki 2013-ban csatlakozott a bandához.
Hui, aki a lead rapper a csapatban, 2015-ben csatlakozott a bandához.
Changsun, a másik sub vocal és a lead dancer, 2016-ban debütált a csapatban.
Jinhong a lead vocal szerepet tölti be a bandában, valamint 2015-ben csatlakozott.
Hongseob igazán multifunkcionális, hiszen betölti a harmadik sub vocal, a sub rapper és a lead dancer szerepét is a bandában. 2016-ban csatlakozott.
Az ex tagok, akik valamilyen oknál fogva elhagyták a csapatot.
Seokjune, aki mindösssze egy évig volt tag, 2013-ban távozott.
Sungho elég sokáig bírta, 2016-ban hagyta el a csapatot.
Byungho 2012-ben csatlakozott, majd 2015-ben ki is lépett.
Daeil Byunghohoz hasonlóan 2012-ben csatlakozott, de Sunghohoz hasonlóan 2016-ban távozot.
A 24K koncert 2017. augusztus 14-én esedékes a Dürer Kertben, ami már több k-pop koncertnek is otthont adott. A jegyeket a Tixa árusítja. A jegytípusok a következőek:
>Gold, ami 37.990 forintba kerül. Limitált kiadású, mindössze 100db kapható belőle. A Gold jegyesek részt vehetnek egy különleges fansingen, high touch−ban részesülnek, készíthetnek egy csoportképet, kapnak egy posztert, továbbá részt vehetnek a fanmeetingen és a koncerten.
>Silver, ami 27.990 forintba kerül. Közvetlen a Gold jegyesek után léphetnek be, szintén high touch, készíthetnek egy csoportképet, kapnak egy posztert, részt vehetnek a fanmeetingen és a koncerten.
>Early, ami 17.190 forintba kerül. Korai belépés a fanmeetingre és részt vehetnek a koncerten.
>Regular, ami 10.990 forintba kerül. Normál belépés a fanmeetingre és a koncertre.
A tagok igazán nagyszívűek velünk, rajonkókkal. Volt egy külön kérésük, miszerint az Early és a Regular jegyesek belépéskor gyorsan lepacsizhatnak a tagokkal. Ez egy igen kedves gesztus tőlük, nem?
Most beszéljünk kicsit a fanmeetingről. Mi a csoda az a fanmeeting?
A fanmeeting magyarul fantalálkozót jelent. Így már könnyű kitalálni miről is van szó. A rajongóknak lehetőségük van életnagyságban találkozni az általuk szeretet idollal, beszélni hozzá, esetleg megérinteni. Gyakran kedveskednek az idolok különböző játékokkal, amikbe bevonják a rajongókat is. Ezáltal még közelebb kerülhetünk az idolokhoz. Igazán szerencsének mondhatják magukat azok az emberek, akik részt vettek már hasonlón.
A fansing teljesen más. Ilyenkor kihelyeznek egy asztalt, ahol mind a hét tag helyet foglal. A rajongóknak nincs más dolga, mint oda menni és autogramot kérni, amit kapni is fognak, ha HIVATALOS albummal és/vagy poszterrel rendelkeznek. Hamisítványra nem hajlandóak autogramot adni, ami teljesen érthető. A fansingen kizárólag a Gold jeggyel rendelkezők vehetnek részt. A fansingek alkalmával a rajongók gyakran visznek az általuk szeretet idolnak egy kis apró ajándékot szeretetük jeléül. 
A koncerten természetesen a 16 éven aluliak felnőtt kísérete nélkül nem vehetnek részt, szülői felhatalmazást nem fogadnak el. Erre azért van szükség, mert ha bármilyen baleset is történik a koncert helyszínén, se a koncert szervezői, se a Dürer alkalmazottai nem vállalnak felelősséget.
A koncert helyszínén lehetőség van úgynevezett merchandise, vagyis fantárgyak vásárlására. Figyelem! Az árak a koncertig változhatnak, minden az infláción múlik!
>"ADDICTION" album: 25 euró = 7.620 forint.
>Lightstick: 15 euró = 4.570 forint. Méretei: 25cm*8cm*0,5cm.
>Slogan: 15 euró = 4.750 forint. Méretei: 60cm*19,5cm.
>Táska: 15 euró = 4.750 forint. Méretei: 20cm*15,5cm.
>Póló: 20 euró = 6.095 forint. Méretek: L, M, XL
>Nyaklánc: 30 euró = 9.145 forint.
>Sapka: 20 euró = 6.095 forint.
>Maszk: 10 euró = 3.050 forint.
>Bandana: 10 euró = 3.050 forint.
>Karkötő: 20 euró = 6.095 forint.
>Fotókártya szett: 10 euró = 3.050 forint.
>Poszter: 10 euró = 3.050 forint.
Lassan a cikk végére érünk, de még mielőtt lezárnám, szeretném megemlíteni a fanprojektet, amin minél többen vegyetek részt!
A 24K Hungary szervez egy nagyszabású fanprojektet. Mutassuk meg magunkat!
Akik részt vesznek a fanprojekten kapnak egy-egy bannert, amit majd egy adott időben mindenkinek fel kell mutatnia. Lehetőségeketek lesz a helyszínen aláírni egy magyar zászlót, amit el fognak juttatni a fiúkhoz, amivel elég nagy eséllyel fotózkodni is fognak. Többek között szerveznek egy flashmobot is, amiről a hivatalos esemémnynél bővebben is olvashattok. A dalok, amiket gyakorolni kellene: Still 24k, BINGO, ONLY YOU.
De ez még nem minden! Készülnek a DIY ajándékok és egy emlékkönyv, vagyis egy fotóalbum.
Mint fentebb írtam, a hivatalos esemény oldalán mindent részletesebben megtaláltok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése