Top 10 legjobb debüt - KÉrdekesség

2017. júl. 6.

Top 10 legjobb debüt

Egy előző cikkben volt már szó hasonlóról, csak ott épp a nem a legjobban sikerült debütálásokat soroltuk fel. Azonban most a top 10 legsikeresebb debütálást hoztam el nektek. Persze most is elmondom, hogy mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy szerinte melyik csapatnak volt a legjobb debütálása. Ez a lista mindössze egy kis példa, hiszen a k-popban naponta debütálnak jobbnál jobb csapatok, amiket számon sem lehet követni nem, hogy felsorolni.

B.A.P-Warrior 
A B.A.P debütálása sokak szerint nagyon erős volt. A 'Warrior' B.A.P első azonos című kislemezén jelent meg 2012-ben. Dicsérték az erős koreográfiát. Debütáláskor mind szőkék voltak.  Azóta a csapat átment pár megpróbáltatáson -2014-ben perelték a kiadójukat de később megegyeztek és megújítottak a szerződésüket -, mindezek ellenére sikeresek, valamint nem rég tértek vissza. A Warriort mellesleg pár országban tiltották 'szerzői jogok miatt'. Mellesleg Zelo milyen kis tehetséges volt akkor is.

SHINee -Replay
A Shinee 2008-ban debütált jövőre 10 évesek lesznek, úristen a 'Replay' című dalukkal  az SM Ent. alatt. A számot Yoo YoungJin komponálta, a szövegért Kim YoungHoo volt a felelős. A koreai videoklipben f(x) Victoria szerepelt , míg a Japánban SNSD Yoona. Abban az évben el is nyerték az Mnet Legjobb Új Előadójának járó díjat. A dal R&B stílust képviseli.

MAMAMOO - Mr. Ambiguous
A lányok 2014-ben debütáltak a 'Mr.Ambigouos' című számukkal, ami a 'Hello' c. albumukon jelent meg. Debütálásuktól fogva nagyon sikeresek. Kitűntek az egyéniségükkel és az énekhangjukkal. 2014-ben  Gaon Chart K-Pop Awards-on elnyerték az "Év Új Előadója", a Seoul Success Awards-on pedig "Az Év Rookieja" díjat is. Az első koncertjükre és fanmeetingjükre percek alatt keltek el a jegyek. Ők voltak az a lánybanda, akik a leghamarabb tarthattak független koncertet.

2AM - This Song
A JYP csapata 2009-ben debütált és nagyon sokaknak tettszett az eredeti szöveg és fiúk vokálja élőben. Az One Day 11 tagú formációjából váltak ki (a többi tag alkotja ma a 2PM-et). Eredetileg a csapat a BigHit alatt debütált azonban a BigHit és JYP 2014-es szétválását követően három tag Jokwon, Seulong és Jinwoon át igazolt a JYP-hez, míg Changmin maradt és a Homme duó tagja. Az utolsó albumuk, amit négyen adtak ki az a 'The Talk'. 2015-ben Jinwoon, Changmin, Seulong is otthagyta az ügynökségét. Állítólag szünetet tartanak.

Girls' Generation - Into the New World
A SNSD (Koreában így ismertek) 2007-debütált az SM Ent. alatt. 'Into the new world' dalukkal jelölték őket az Mnet Asian Music Awards - Legjobb új női csapatának. Karrierjük rögösen indult azonban ma az egyik legismertebb Koreai női csapat. Karrierjük során kb. 120 díjat nyertek. Golden Disk Awards-on 'OH!' albumukkal elnyerték a 'Disk Daesang' díjat, ami t először vehetett át női előadó és azóta se volt példa rá. 2014-ben vált ki a csapatból Jessica, így azóta csak 8 taggal működnek.
 

CNBLUE - I'm a Loner
A fiúk 2010-ben (Koreában) debütáltak a 'Bluetory' c. albumukkal hangszerese bandaként az FNC Ent. alatt. Gyakran nevezik őket az FT Island kistestvérének. Nagy népszerűségnek örvendenek annak ellenére, hogy Koreában nem annyira kedveltek a hangszeres bandák. (Mára ez kezdett megfordulni és egyre több hasonló bandát debütáltatnak)

TVXQ - Hug
Bár az öttagú banda mára kettőre csökkent a 2004-es 'Hug' volt az első videoklipjük. A dal a 'Tri-Angle' albumon jelent meg. Nyertek vele az Mnet Asian Music Awards - Legjobb új együttes kategóriájában. A szövegért Park ChangHyun volt a felelős. míg a producer maga Lee SooMan (az SM Ent. feje) volt. A fiúk 2010-ben két fele szakadtak azóta a DBSK 2 taggal működik és JYJ 3 taggal Japánban. Itt is volt szó a történetükről. 

miss A - Bad Girl Good Girl
A JYP csapata 2010-ben debütált 4 taggal. A dal a trot műfajt képviseli. Kezdetektől fogva nagy sikereket értek el mind Koreában, mind Kínában. A dallal megnyerték az Mnet Asian Music Awards - Az év dala díjat. 2016-ban az egyik tag ,Jia ,nem újította meg a szerződését így a csapat azóta trióra csökkent.
 

2NE1 - Fire
2009-ben debütált a YG lánycsapata a 'Fire' című dallal. A 2NE1 rendelkezett a legtöbb lány rajongóval, lánycsapatként. A rajongók számára nem volt ismeretlen a csapat, hiszen kiadtak egy közös számot a BIGBANG-gel. Gyakran nevezik őket a női BIGBANG-nek. 2016-ban sokkolta a rajongókat a hír miszerint Minzy kivál a csapatból. A 2NE1 trióként folytatta egy darabig, később a YG közölte, hogy a csapat hivatalosan is felbomlott. CL és Bom újították a szerződésüket, míg Dara nem. A DBSK szétszakadását követően ez a legszomorúbb felbomlás. 

EXO – MAMA
Az EXO 2011-ben debütált az SM Ent. alatt 12 taggal. A csapat az EXO-K és az EXO-M alcsapatokból állt, akik párhuzamosan adták ki a dalokat, más nyelven. Kris, Luhan és Tao távozása után, akik kínaiak, a csapat 9 taggal működik most már egységesen. A legsikeresebb K-Pop csapatok közé sorolják őket, jogosan hiszen rengeteg rajongójuk van és sok nagy díjat nyernek. Ma is töretlenül sikeresek, valamint nem rég jelentették be, hogy július 21-én térnek vissza.

~Ha esetleg valakiben felvetődne a kérdés, hogy a BTS és BigBang miért nem szerepel a listán, akkor előre elszeretném mondani, hogy ez a két csapat debütáláskor nem igazán volt sikeres, népszerű. Mindkét csapat később tettek szert hatalmas rajongótáborra, népszerűségre. Persze ez nem azt jelenti,hogy a debütálásuk  nem volt jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése