Ügynökségek nyomában: Cube Entertainment - KÉrdekesség

2017. jún. 24.

Ügynökségek nyomában: Cube Entertainment

A BIG3 negyedik tagjaként tartják számon a Cube Entertainment, mégha azóta meg is csappant egy kicsit a népszerűsége és nem mellesleg a bevétele. A netizenek szerint pedig kezdheti félteni a helyét, hiszen a kisebb ügynökségek is kezdenek feltörni.


A Cube Entertainment 2006. augusztus 29-én alapult meg Hong Seung Sung és Shin Jung Hwa kezei által. Ekkor még Playcube Inc. néven és lemezkiadással foglalkoztak. 2013-ban stratégiai szövetséget kötöttek az iHQ-val. A Cube Ent. a Music Cube Inc. tulajdona, illetve szövetségben vannak a CJ E&M Music-kel és LOEN Entertainment-nel, akik a zenei forgalmazásban segítettek nekik. Maga Hong Seung Sung (vagy másnéven Simon Hong) a JYP Entertainment-nél kezdte pályafutását, ahol elnöki tisztséget töltött be. Emiatt kezdetben sokan azt hitték, hogy a Cube a JYP Ent. leányvállalata, amiről szó sincs, hiszen egy önálló ügynökség, csak a két alapító a JYP-ben töltött be magas tisztséget. Viszont a Cube-nak van leányvállalata, mely a Plan A nevet viseli és 2011-ben hozták létre.

Az iHQ és a Cube Entertainment vezetősége
Jelenleg az ügynökség szárnyai alatt HyunA, Hyunseung, BtoB, Roh Ji Hoon, CLC és a Pentagon tevékenykedik (a teljesség igénye nélkül), illetve van egy humoristájuk is Kim Kiri, emellett színészeket is foglalkoztatnak, mint Park Minha, Seo Woo, vagy a csapatjaik előadóit.

2015 végén a leányvállalatukat átvette a LOEN Entertainment, hiszen ekkor 70%-os részesedésük volt a Plan A-ből (egykoron A Cube), ahol jelenleg az APink és Huh Gak tevékenykedik. Ezután a Cube lemondott egykori leányvállalatukról, majd 2016-ban megszerezték a Starline Entertainment részvényeit, ezzel azt téve leányvállalattá, itt olyan előadók vannak, mint Singer Wax vagy Shin Ji Hoon. 2016-ban elnökváltás történt a Cube-nál, hiszen Park Chung Min lett az elnök. 2017 elején az Universal Music kiszállt a Cube Entertainment háta mögül, ezzel feladva támogatásukat és eladva 8% részesedésüket, mivel számukra csőd volt az ügynökségbe befektetni, nem kapták meg a részvények által azt a pénzösszeget, amit beléjük fektettek támogatásként. Talán ebből következett, hogy újabb forgalmazási szerződést kötöttek a LOEN Entertainment-nel.

A legtöbb ügynökség előadóinak van egy közös neve, mely itt az United Cube.

Jelenleg nem rendelkeznek annyi gyakornokkal, hiszen a "nevesebbek" Lai Guan Lin (aki most a Wanna One tagja), Lee Youn Seo (korábban szerepelt Produce 101-ben), Yoo Seon Ho (szintén ismerhetjük a Produce 101 második évadjából). Emellett van az ügynökségnek tánc csapata/ hátértáncos csapata, akik Star System, Yama & Hotchicks, team3dcolor nevet viselik.

A Cube Entertainment volt előadói: Rain, G.NA, 4Minute, APink, Huh Gak, BEAST, M4M.

1 megjegyzés:

  1. Én azt tervezem,h majd 2-3év múlva jelentkezek online néhány Ent.-hez,mint rapper.Tudnál ajánlani 3-mat vagy 4-et?
    Előre is köszi c:

    VálaszTörlés