Idolok raszta hajjal - KÉrdekesség

2017. jún. 12.

Idolok raszta hajjal

Gondolom mindenki hallott már a Jackson-botrányról, ami elég szépen el is fajult.
Aki nem, annak egy rövid ismertető:
Jacksonnak egy PEPSI reklámban raszta haja volt, ami a netizeneknek nem tetszett. Mondjuk nekik mi nem tetszik? A netizenek szerint a raszta haj az afroamerikaik kulturális ismertető jegye (??? ^^"), ami miatt illetlenség egy más nemzetiségű embernek raszta hajat viselnie. A netizenek megkérték Jacksont, hogy kérjen bocsánatot a tettéért, de Jackson kiállt maga mellett és hatereknek (utálóknak) nevezte azokat, akik a bocsánatkérésre buzdítják és esze ágában sincs bocsánatot kérni emiatt. Emiatt persze most mindenki arrogánsnak tartja.
Szóval az eddigi raszta fiaink és lányaink:
BIGBANG - Taeyang
A SOBER idején volt raszta haja. Senki se hurcolta meg, sőt!

Block B - Zico
Ziconak már több alkalommal is volt raszta haja. Ugyan kapott érte néhány csúnyább megjegyzést, mégse fajultak el a dolgok.

EXO - Kai
A Wolf idején volt a rasztához hasonló fonott haja, amit ugyan nem tudok nevén nevezni, de miután az SM megkapta, hogy ez a stílus ""rasszista"" Kainak el kellett hagynia a fonatokat.

iKON - Bobby
Bobbyt a HOLUP! MV-ben láthattuk. A fanoknak itt se tetszett az új stílus, ugyanis KÖVETELTÉK, hogy Bobby VÁLTSON stílust, mert a raszta haj még mindig a fekete kultúra része.

BIGBANG - G-DRAGON
G-Dragon hobbi szinten űzi a megbotránkoztatást, ezt mind tudjuk. A raszta haj senkit se lep meg, az lenne a durcsa, ha még nem lett volna raszta!

Sandara
Amikor Sandara kipróbálta a raszta hajat rengeteg negatív kommentet kapott, miszerint "semmi tehetsége", "ne próbálkozón a hip-hop stílussal, nem áll jól neki", "ha nem lenne a 2NE1 tagja nem érne semmit". Nos... Igen, itt se tetszett az embereknek.

1PUNCH
Mivel a duó nem volt valami sikeres, nem is kaptak akkorra figyelmet. A fiúkat talán nem hurcolták meg a hajuk miatt. Talán.

BTS - SUGA
Valamiért SUGA-t senki se szólta le a haja miatt. Nem tudom mi lehet az oka - valószínűleg az, hogy BTS tag -, de nem kapott egy olyan utáló kommentet sem, mint például Jackson, akit most "mindenki utál".

Lee Joon
Ex-MBLAQ tag, egy sajtótájékoztatón így, raszta hajjal jelent meg. Azt nyilatkozta, hogy túlságosan is megnőtt a haja, muszáj volt valamit kezdenie vele.

Wheesung
Wheesung a '90-es években volt R&B énekes. Hatlmas raszta rajongó volt, a pálya futása alatt többször is volt raszta, amit a rajongók nagyon szerettek.

Got7 - Jackson


Frissítve 2019.04.20-án Stray Kids BangChan botránya kapcsán
A botrány röviden összefoglalva:
Április 18-án az M Countdown-on lépett fel a 3RACHA (Stray Kids sub-unitja) Zone című dalukkal. Azóta a net BangChan haja miatt háborog, hiszen a fiú cornrow-t viselt (tradicionális afrikai hajfonás, amit a szegényebb réteg viselt/visel). A "fan háború" odáig jutott, hogy Chan távozását követelik egyesek a Stray Kids-ből és iszonyatos utálattal kell neki szembenéznie, ahogy anno Jackson-nak (Got7) vagy Kai-nak (EXO) is. A Stray Kids leaderét annyira megviselte a dolog, hogy a másnapi fanmeeting előtt kisírta a szemeit és jól látszott rajta, hogy szemei pirosak és püffedtek. - Minhyun összefoglalója.

Stray Kids - BangChan

BTS - RM

HBY - Marco

San.E

NCT - WinWin

Jay Park

SISTAR - HyoRin

Super Junior - Heenim

SF9 - DaWon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése