Idolok egyedi fülessel - KÉrdekesség

2017. jún. 20.

Idolok egyedi fülessel

A füles az a szerkezet, ami az énekesek fülében van, amikor élőben énekelnek. Sajnálom, de nem tudom jobban elmagyarázni.
A füles egy fülhallgató, amiben szól az éppen előadott zene. Így könnyeben el tudják énekelni úgy, hogy ne legyen hamis, mert egy koncerten elég sok külső tényező bezavarhat az énekesnek: a többi hangszerek, a közönség, ilyesmi és/vagy a saját hangját hallja. Az is azért, hogy ne legyen hamis, és megint csak a külső tényezők miatt, amik miatt nem biztos, hogy hallja, hogy mit énekel. Elsőre furcsának hangzik, de a jó irányba (közönség felé) beállított hangfalakból az énekes alig hall valamit. Ha hallja is, akkor sem tisztán.

01. EXO - Chanyeol
Chanyeol fülese türkizzöld színű, amiken a "Happiness" (Boldogság) és a Delight (Öröm, Élvezet) szavak olvashatóak.


02. BTS - Rap Moster 
RapMon szólóalbumjának címét "viseli" fülén. Fekete alapon vörösen az RM monogram található.

03. BTS - V
V fülesei igen egyszerűek. Mindkettőn a müvészneve, azaz egy-egy V díszeleg. Az egyik fehér alapon türkizkék, a másik fekete alapon vörös. 

04. BTS - Jimin
V-hez hasonlóan Jiminnek is különböznek a fülesei. Az egyiken fehér alapon van egy korona, alatta pedig szintén feketén a Jimin felírat díszeleg, a másikon ez a felírat található: "Jimin of BTS".

05. Winner - Mino
Mino megmaradt a klasszikus fekete-fehér színeknél. Egyik fülesén fekete alapon feketén a WINNER, másikon pedig fekete alapon fehéren a M!NO felíratott olvashatjuk.

06. GFRIEND - Yerin
Az összes tagnak egyedi fülese van az Ent jóvoltából. Az egyiken a tag neve, másikon a banda logója található. Példának Yerin fülese

07. Super Junior - Donghae
Bár Donghae már ritkábban használja ezt a fülest, mégis ezt szerettem volna kiemelni. Donghae egyik fülese egyszerű fekete, míg a másikon a már elhunyt édesapjában készült közös kép látható.

1 megjegyzés:

  1. A fülmonitorra azért van szüksége az eladónak a koncerten, hogy hallja magát, hogy mit és hogyan énekel és, ha gyér lenne a hangosítás és a monitorládákból nem hallja rendesen a dolgokat mint például, hogy éppen hol tart a dal, akkor legyen mire támaszkodni.
    Bocsánat 6 évig volt zenész pasim, és sokat segítettem neki a koncerteken a hangtechnikában meg mindenben :)

    VálaszTörlés