Top 15 fiú banda az elmúlt 20 évben - KÉrdekesség

2017. ápr. 13.

Top 15 fiú banda az elmúlt 20 évben

Tavaly ünnepelte a H.O.T 20. évfordulóját, ennek örömére a Sports DongA készített egy felmérést 2000 ember és 30 szakértő segítségével. A kérdőív lényege az volt, hogy megállapítsák melyik K-Pop banda ért el a legtöbbet az elmúlt 20 évben.
Nézzük is az eredményeket!

15.  FT Island - 1,5%
Ez a zenekar hozta a K-Pop világába pop-rock hatású zenét. A Japánban hódítottak, ahol saját maguk lehettek, nem kellett úgy táncolniuk, ahogy az FNC fütyült - szerencsére a Pray come backtól kezdve Koreában is maguk lehetnek a srácok. Szurkoljunk nekik.

14. INFINITE - 1,7 %
A srácok hazájukban olyan népszerűek, befolyásosak, hogy az SM egyesülni szeretet volna a Woollim Ent.-tel. Mióta megjelent a "You Are My Oppa" a rajongók szerte a világon megszaporodtak! Reméljük egyszer Magyarországon is lesznek legalább fele annyira népszerűek, mint máshol :)

13. CNBlue - 1,9 %
A CNBlue szintén az FNC gyermeke, vagyis az FI Island kistestvére. Nagyon tehetséges zenészekről beszélünk, akik kicsit más hangzást képviselnek, mint az FT Island.

12. 2PM - 2,5 %
Bár most a JYP háza táján a GOT7 a menő, ne feledkezünk meg a 2PM-ről se. A debütöt követően hatalmast vihart okoztak Koreában, mindenhol ott voltak, hamar hatalmas népszerűségre tettek szert! Egy teljesen új imázst alakitottak ki, nem voltak olyanok, mint a többi K-Pop banda, igazi egzotikumnak számitottak a férfias megjelenésük miatt. Talán nekik is köszönhetjük a sok-sok ABS-t?

11. SHINee - 2,9%
Amikor a fiúk debütált sokan úgy gondolták, hogy a SHINee lesz az SM első kudarca. A fiúk bebizonyították, hogy tévedtek! A srácok divatot teremtettek, ők hozták be a K-Pop-ba R&B hangzást. A srácok Japánban a nagyon népszerűek és ami talán kicsit meglepő, de a SHINee rendelkezik a legtöbb meleg fiú rajongóval.

10. BTS - 3,2%
Jelenleg talán az egyik legnépszerűbb fiú banda, de kihangsúlyoznám, hogy nem a legnépszerűbb. A fiúk bebizonyították, hogy kemény munkával, akaraterővel, na meg persze tehetséggel a csillagokat is elérhetjük. Az A.R.M.Y-k folyamatosan csak gyarapodnak. A kérdés már csak az, hogy ez most jó vagy sem?

09. BEAST - 3,5%
Az utóbbi időben már nem voltak olyan népszerűek a fiúk, mint hajdanán, de a fiúk beleírták magukat a K-Pop történelembe. Minden valamire való Kpopper ismeri legalább egy számúkat, ha nem többet. Miután 2016. áprilisában Hyunseung kilépett a bandából és a többiek elhagyták a céget, saját ügynökséget alapítottak, ahonnan Highlight néven tértek vissza.

08. Sechs Kies - 7,7%
A Sechs Kies megalakulásának leegyszerűsített története: A DSP Media látta, hogy SM-hez tartozó H.O.T mekkora népszerűségre tett szert milyen rövid idő alatt, úgy döntött, hogy visszavág egy jobb fiú bandával. Röviden ennyi is lenne. Manapság sok fiú banda közül lehet választani, de 1997-ben csak a H.O.T és a Sechs Kies volt. Na, akkoriban voltak az igazi fanwarok, a maik kutyafülék azokhoz képest.

07. EXO - 10%
Több, mint 1.000.000 példányban eladott albumok. Az EXO rövid időn belül meghódította a K-Pop világát, sorra nyerték el a díjakat, sorra döntötték meg a rekordokat, Magyarországon az egyik legsikeresebb és legkedveltebb banda. és az EXO nevéhez köthetőek a legbetegebb sasaeng rajongók is. Az EXO sok mindenen keresztül ment már az évek során, sokan elhagyták a bandád és a pletykák szerint Lay is elfogja hagyni őket. Ki tudja, ezek csak pletykák.

06. Super Junior - 12,1%
A banda, akik megmerték lépni a lehetetlent. 12 taggal debütáltak. Erre előttük nem volt példa, de ez még semmi! A SuJu tudhatja a magáénak az első aktív alegységet, ha ők nincsenek nagy valószínűséggel semmilyen más alegység se lenne ma. A fiúk korszakalkotók voltak és jelenleg is azok. Sok szeretettel várjuk az év végi cb-t, ugye? ^^

05. Shinhwa - 14,2%
 A fiúk... Milyen fiúkról beszélek? Ezek a férfiak már 18 éve benne vannak az iparban, ezzel ők a "legöregebb", legrégebbi K-Pop csapat a K-Pop történelmében. A Shinhwa maga a megtestesült K-Pop történelem, rengeteg mai idol felnéz rájuk és példaképként tekintenek a srácokra - megjegyzem, nem véletlenül. A Shinhwa az SM alatt kezdte, majd saját ügynökséget alapítottak.

04. DBSK - 15,6%
A DBSK az a legendás második generációs fiú banda, akik mertek nemet mondani az SM-nek, akik mertek szembeszállni, akkoriban ez óriási dolog volt. Annak idején, amikor együtt tevékenykedtek, nem volt olyan ember Koreában, aki nem tudta volna ki/mi a DBSK, kortól, nemtől függetlenül mindenki szerette és imádta a Kelet feltörekvő isteneit.

03. g.o.d - 18,9%
Megvallom őszintén, hogy nem igazán ismerem a bandát, nem tudok sokat mondani róluk. Sajnos. 
Az egyik legkedveltebb csoport Koreában, igaz külföldön nem valami népszerűek, de a K-Popot elsősorban nem is külföldre szánják. A mai napig 17 év után is jelen vannak és zenélnek.

02. H.O.T - 28,8%
Ugye szereted a mai K-Popot? Igen? Akkor mondj szépen köszönetet a fiúknak. Ha ők nincsenek, nincs a mai K-Pop, ők az első igazi K-Pop együttes, az alapítók, az egyetlenek és az elsők. Ugyan sok úttőrű fordult meg a K-Pop csodálatos világában, de még senki se ért el akkora sikereket, még senki nem tudott olyan gyors tempóban fejlödni, mint ez az öt - akkor még - fiatal fiú. Saját üdítőitaluk volt, övek az első sasaeng, amikor feloszlottak a rajongók tiltakozni mentek az SM elé, ahonnan alig tudták elzavarni a fanokat.

01. BIGBANG - 44%

Az a BIGBANG, akik felhúzták a YG-t. Az a BIGBANG, akiket elsőre leszavaztak külsejük miatt. Az a BIGBANG, akik szerte a világon arénákat töltenek meg. Ők az a banda, akit véleményen szerint az elkövetkezendő 10 évben senki se fog lekörözni, nem véletlenül  kapták a "Kings of K-pop" becenevet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése