Seungri az első maknae - KÉrdekesség

2017. ápr. 24.

Seungri az első maknae

Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy a BIGBANG mára már legendás, irigylésre méltó, amit elértek az évek során - nem véletlenül szeretne minden második kisgyerek idol lenni, nem véletlen, hogy a mostani idol generáció jó részének valamelyik BIGBANG (általában GD) a példaképe.
Sok mindent köszönhetünk a fiúknak, de amiről talán nem tudnak olyan sokat, hogy a BIGBANG-nek köszönhetjük, hogy a maknae kifejezést a k-pop-ban. A maknae jelentése "a családban a legkisebb", más jelentés nem társult hozzá, amíg a BIGBANG meg nem alakult.
A maknaek története egészen a BIGBANG debütálása előttre, a a gyakornoki időkre nyúlik vissza. Mint talán tudjuk, hogy Seungri és T.O.P neve ugyanaz, mindketten a Seunghyun névre hallgatnak, emiatt mindenki csak "Kis Seunghyunnak" és "Nagy Seunghyunnak" hívta őket. Egyszer csak YG Papa gondolt egyet és Seungrit egyszerűen csak lemaknaezta. A maknae jelentése ugye "a családban a legkisebb", ezzel is megerősítette a fiúban, a többiekben, az egész entertainmentben, hogy ők egymásnak egy második család. A YG profilja, amúgy is a család. Turnékra is YG FAMILY-ként mennek.
Futótűzként indult útjának a maknaeség. Ma már annyira magától értetődő, hogy minden bandában van egy maknae, legyen az egy ikerduó, vagy egy 48 tagú banda.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése