10 tény a nem koreai K-Pop bandáról, az EXP-ről - KÉrdekesség

2017. ápr. 25.

10 tény a nem koreai K-Pop bandáról, az EXP-ről

Olvastam néhány csoportban, hogy mennyire leszólják a fiúkat, hogy semmi keresnivalójuk nincs Koreában és azt kell mondanom... Hogy egyébként nem rosszak a zenéik, egyszerűen csak élőítélések vagyunk a fiúkkal szemben. Nekem kifejezetten tetszenek a zenéik, olyan... Más. És ez olyan üdítő. A kiejtésük kicsit érdekes, de olyan mintha én énekelném el a kedvenc dalomat, aminek sikeresen meg is jegyeztem a koreai részét is.
Aki nem ismeri őket, mindenféleképpen adjon nekik egy lehetőséget és ne úgy nézzen a fiúkra, mint betolakodókra, akik csak úgy bepofátlankodnak a K-Popba. Ezzel csak arra a szintre sülyedtek, mint akik a K-Popot szidják, mert csak más. 
Gondolkodjatok el ezen. 
 01. Az EXP az első és egyetlen nem koreai tagokból álló K-Pop csapat
Az EXP egy öt tagú fiú banda, a tagok Hunter, Koki, Frankie, Sime és Tarion különböző nemzetiségűek. Van közöttük olyan, aki hongkongi, horvát és persze van amerikai tag is.

02. Az EXP eredetileg egy kísérleti projektként jött a világra a Kolumbiai Egyetemen egy végzős hallgató jóvoltából
Az EXP szülőanyja Bora Kim végzős hallgató a Kolumbiai Egyetemen, aki sikeresen végigvitt egy Kickstarter kampányt (, amikor az emberek pénzt utalnak egy olyan célra, amiből később hasznuk lehet. Sok játék így készül el). A banda neve is az angol "experiment"/"kísérlet" szó első három betűjéből jött.

03. Az első K-Pop banda, amit három nő alkotott meg
Ellentétben például az EXO-val, Az EXP teljes valóját három ázsiai nő alkotta meg. Hogy kik lennének ők? Bora Kim, Karin Kuroda és Samantha Y. Shao toborozta a tagokat, majd ők debütáltatták is a fiúkat. A projekt célja, hogy bemutassa a pop kultúra fogalmait és nemi szerepeit és hatását a globalizált világra

04. Különböző háttér
Mind az öt fiú különböző zenei háttérrel rendelkezik. Van, aki inkább az operában, a dzsesszben, a popban, R&B--ben vagy épp a zenés színházban van otthon. Különböznek és színesek.

05. A K-Pop és más műfajok keveredése
"Ez egy hibrid, különböző műfajok keveredése" - mondta Hunter, miután megkérdezték őket, hogy az EXP milyen műfajt képvisel. 
Mivel az EXP New York Cityből származik, amit ugye kulturális olvasztótégelyként is szoktam emlegetni, megpróbálnak minél több műfajt és kultúrát képviselni. 

06. Koreaiul és angolul is énekelnek
Bár a koreaiuk nem a legfényesebb, mégis igyekeznek, hogy minél több koreai részt énekeljenek. Naponta több nyelv órát is vesznek Bora Kimtől, aki mindenben támogatja a fiúkat. A KBS (Korea egyik legnagyobb csatornája) januárban még egy dokumentum filmet is forgatott a fiúkról. 

07. Az EXP saját maga írja a szövegeiket
A legtöbbjüknek van dalszerzői ismerete, háttere. A fiúk megírják angolul a dalt, majd Bora Kim lefordítja koreaira. A végső cél, hogy a fiúk saját maguktól írjanak koreaiul. 

08. Siont.T, CL és Michael Jackson adja az ihletet a fiúknak
Egyaránt inspirálják őket amerikai és koreai hírességek is, mint például Zion.T, Cl és Michael Jackson többek között. A tagok szeretnek elektromos zenét készíteni a K-Pop és az Amerikai zenékből. 

09. A EXP szeretne egy variety show-t Koreában
"Egy variety show-ban szeretnék szerepelni ezekkel a srácokkal" - nyilatkozta Tarion (balról a második), amikor megkérdezték tőlük, hogy mit szeretnének majd Koreában csinálni. Hunter (balról a harmadik) hozzátette, hogy az összes tagod lepipálná. 

10. Az EXP, aki a határokat feszegeti
"Lényűgözönék gondolom. Mi mind olyat csinálunk, ami nem volt ezelőtt, a határokat feszegetjük" - mondta Hunter, kihívva a KPoppereket. A K-Pop csak egyszerű zenei irányzat? Kell koreai tag, ahhoz hogy valamit K-Popnak nevezzenek? Egyáltalán mit jelent a K-Pop?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése