Pletyka rovat: A heti igaz/hamis hírek - KÉrdekesség

2017. márc. 12.

Pletyka rovat: A heti igaz/hamis hírek

Végleges bírósági döntés született a JYJ vs. SM Entertainment ügyben. Nyolc éve kezdődött a per a fiúcsapat és volt ügynökségük között, ám csak most született végleges döntés arról, hogy valójában szó sem volt rabszolgaszerződésről, melynek oka egyszerűen a bizonyítékok hiánya. A TVXQ volt tagjai Jaejoong, Yoochun és Junsu még 2009. júlis 31.-én adták be a pert az SM Entertainment ellen. A per egészen 2012-ig tartott, és a fiúk azt kérték, hogy az egész ügy legyen titkositva, vagyis ne kerülhessen a nyilvánosság elé, de 2015-ben az alaptörvényekben változás történt, így 2015-től a polgári bírósági ügyek hozzáférhetőek lettek a nyilvánosságnak. Ennek a következménye az volt, hogy az ügyet újra elővették, és keresték az igazságot. Az elején az SM-nek a követelménye az volt, hogy fizessék vissza a kárt a fiúk, amit okoztak plusz évekre visszamenőleg a 20%-os részesedési arányt (szerk.megj.: ez több milliárd forintot jelent). A JYJ igénye visszont sokkal több volt. Elsőként azt szerették volna a srácok, hogyha 20 millió wont, vagyis kb. 4 millió forintot kapnának minden olyan tevékenység után, melyben akadályozva voltak. Másodszor kártérítést szerettek volna kapni azért, hogy az együttes (vagyis az akkori TVXQ) bevételeit igazságtalanul osztották el. Harmadszorra pedig 5 billió wont, vagyis 1 billiárd forintot követeltek, azért a veszteségért, amit 2009 után elszenvedtek, hiszen nem folytathatták szabadon a további tevékenységeiket. A bíróság végül akkor 6 pontban döntött: 1. a szerződés a JYJ és SM között 2009. júlis 31.-i hatállyal érvényét veszti. 2. Az egyetlen kereslet, amit elismert a bíróság a JYJ igényei voltak, fejenként 650 millió won-t, vagyis 130 millió forintnyi kártérítést kaptak. 3. Mindkét félnek vissza kellett vonnia az óriási, vagyis billiárdos összegekről szóló keresetét. 4. Mindkét fél nem zavarhatja a másik tevékenységeit. 5. Mindkét fél elfogadja a dokumentumok titkosítását (ez szünt meg 2015-ben a törvényi szabályozásoknak köszönhetően). 6. Mindkét fél a saját per díját fizeti. Viszont most az ügyet felülvizsgálta a The Fair Trade Commission, vagyis a tisztességes kereskedelmi-bizottság. Ők állapították meg azt, hogy nem volt szó rabszolgaszerződésről, magyarul a JYJ kereslete az SM felé, hogy a szerződések 10-13 évre szóltak, és egyenlőtlenül osztották el a bevételt, alaptalan és hamis. 

Március 11-én tartott a GOT7 fantalálkozót Japánban, "Excursion with GOT7" címmel. Sajnos, Jackson már aznap rosszul érezte magát, de végig csinálta a rajongói találkozót, de többször a színfalak mögött hányt és lázzal küszködött, a találkozó végén összeesett és kórházba szállították. A rajongók észrevették, hogy valami nincs rendben, hiszen Jackson nem mosolygott és nagyon betegnek látszott. Ennek ellenére végig csinálta az eseményt, és rosszulléte ellenére is többször visszament a rajongókhoz. A feladatokban is ki kellett vennie a részét, így az evőversenyben is részt vett. A fotózáson már nem vett részt, ekkor szállították kórházba. A rajongók #GetWellSoonJackson üzenetekkel fejezik ki szeretetüket felé, és mihamarabbi gyógyulást kívánnak neki. A JYP is megerősítette a történteket, Jackson pedig jelenleg is kórházi felügyeletben van, az egészsége most a legfontosabb. A menedzser azóta megerősítette, saját twitter fiókján, hogy az énekes jobban van, de továbbra is kórházi kezelésen van.

Heechul (Super Junior) kifejezte, hogy durva lenne, ha megtagadná a pletykákat a szexuális beállítottságával kapcsolatban, és szerinte ez bántó is lenne másokra nézve. Még a "Knowing Bro" című műsorban fejezte ki, hogy még ő sincs tisztában teljesen beállítottságával kapcsolatban, hiába felnőtt ember. Véleménye szerint meleg volt, mely sokkolta saját magát és a tagokat is, ezért amikor ez tudatosult benne inkább levágatta a haját és szakállat növesztett. Viszont most visszagondolt, és nem akarja tagadni a pletykákat és átgondoltabban fejezi ki a véleményeit, hiszen senkit sem szeretne ezzel megbántani. Heechul ezt nyilatkozta: "Nem vagyok meleg, hiszen szeretem a nőket. Haha. De ha túl erősen tagadom a pletykákat, akkor az nagyon durvának tűnhet nekik (azoknak, akik melegek). Ez csak egy különbség a beállítottságunkban és az értékrendünkben." A nézők tapsoltak az érett gondolkodás láttán, és elismerték, hogy valóban nagyon bántó lehet az LBMT tagjaira nézve.

Min (Miss A) és G-Soul 6 hónap randizás után szakítottak. A hír elsőnek a Sports Chosun híreiben
jelent meg, később pedig a JYP Entertainment is megerősítette. A két híresség 2016 novemberében jött össze, ám nemrégiben szakítottak. G-Soul pedig hamarosan megkezdi a katonai szolgálatát, melynek igényét februárban adta be. 


Felröppent az a pletyka, miszerint Lay ki fog lépni az EXO-ból. Igaz, hogy több alapja is van a pletykának, hiszen az énekes leginkább szóló tevékenységeire koncentrál, illetve a malajziai, szingapúri, egyesült államoki és a mexikói koncerteket is ki fogja hagyni áprilisban és májusban, melyet a Dream Maker Entertainment is megerősített, és a rajongók bocsánatát kérik. Viszont semmilyen megerősített hír, nincs ezzel kapcsolatban, ezért ne higyjetek ezen pletykáknak, mégha van igazságalapja is. Lay egyenlőre leginkább Kínában tevékenykedik szólóban, ezért ez a pletyka folytatása, hogy az EXO-ból való kilépése magyarázná a sok szólótevékenységét, hiszen lassan többet van szülőhazájában, mintsem Dél-Koreában.

 A WINNER nevű fiúcsapat szorgosan készül a visszatérésükre. Még január 14-én osztotta meg a hírt egy bennfektes, hogy a srácok a videóklipet felvették, ahogy a dalokat is, és a felvételek utolsó fázisában vannak, illetve az utolsó simitások készülődnek. Ettől több infót egyenlőre nem osztottak meg, hiszen titkosítva vannak, így az új album nevéről, dal címekről, koncepcióról és a visszatérés konkrét időpontjáról sincs semmilyen hír, csak annyi, hogy még az év első felében, vagyis júniusig, melyet élő adásban közöltek.

Nam Taehyun miután kilépett a WINNER nevű fiúcsapatból, új együttest alapított. Március 10-én az egykori tag frissitette instagram profilját, és megosztott videókat az előkészületekről és az új dalról, melynek címe "Go Fuck Yourself". A YG Ent.-től való távozása után Nam Taehyun énekesi pályán szeretett volna maradni, és szóló karrierjét egyengette, hogy folytatni tudja tevékenységeit. Néhány saját szerzeményű dalt feltöltött a "SoundCloud" nevű oldalra. Viszont több negatív, megalázó kommentett kapott, ezért figyelmeztette a netizeneket, hogyha tovább folytatják, akkor rendőrségi ügyre viszi a dolgot. Ezt a rosszindulatú, pletykaoldalaknak is üzente.

Az amerikai kosárlabda játékos Lakeem Jackson bevallotta, hogy hatalmas TWICE rajongó. nemrég játszott Busan-ban a KC Sonicboom-ban, a koreai kosárlabda liga keretein belül. A játék felében lévő szünetben, élő adásban mutatta a lányok TT számából a "time out" jelét, szimbolúmát. Viszont nem ő az egyetlen kosárlabda játékos, akit elkapott a Hallyu hullám, hiszen Stephen Curry is nagy rajongó, illetve közeli barátok az EXO egykori tagjával Kris Wu-val.

Májusban debütál Japánban az EXO alegysége, az EXO-CBX, mely megerősített hír az SM Entertainment részéről. A srácok elárulták, hogy a munkálatok folynak, viszont még konkrét dátumot nem tudnak mondani, illetve azt sem árulták el, hogy a "Hey Mama" japán verziójával debütálnak majd, vagy egy teljesen úh dalt adnak ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése