10 komoly betegség, amiről soha nem gondoltad volna, hogy Idoloknál diagnosztizálták - KÉrdekesség

2017. febr. 16.

10 komoly betegség, amiről soha nem gondoltad volna, hogy Idoloknál diagnosztizálták

Krystal (f(x)) & Jessica = Vérszegénység(Anaemia) 
A vér oxigénszállító sejtje a vörösvérsejt. Az oxigén megkötéséért, tulajdonképpen a sejt felszínén elhelyezkedő fehérje, a hemoglobin a felelős. Ha a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk Tünetei: fáradtság, légszomj,gyengeség 

Lee Joon (ex-MBLAQ) = Bipoláris Zavar 
Kétpólusú, hangulati betegséget jelent. Az egyén életében mély depressziós és erősen felhangolt, úgy nevezett mániás epizódok váltják egymást (mániás depresszió). Gyakran kezdetben évekig csak depressziós időszakokat észlelnek, míg egyszer csak megjelenik a felhangolt, mániás periódus.( -> magyarul hangulatváltozásai vannak, de nem összekeverendő a skizofréniával!) 

Yoochun (JYJ) = Asztma 
A légutakat a hörgő-nyálkahártya speciális gyulladása miatti duzzanat és a hörgők sima izomzatának görcsös összehúzódása beszűkíti. A nehézlégzést és fulladást a kilégzés nehezítettsége okozza. Ennek elnyúlása miatt a beteg nem tud friss, oxigén dús levegőt beszívni. 

Yoseob (BEAST) = Gégegyulladás (egyszer) 
A gége gyulladásos megbetegedése. Fő tünete a rekedtség, akár a hang teljes elvesztéséig. Emellett gyakori a torokfájás, a száraz köhögés és a láz. 

Lay (EXO) = Vérzékenység (Hemofília) 
Ez egy genetikai rendellenesség amit azt jelenti hogy nem tud megalvadni a vére.Mindkettő a női nemi kromoszómához, az X-kromoszómához kötötten öröklődik, így ha az egészséges anya - akinek bár tünetei nincsenek, de hordozza a betegséget - egészséges férfival köt házasságot, akkor fiúgyermekeik 50-50 százalékban lehetnek egészségesek, illetve betegek.Ha az apa beteg, és az anya egészséges, akkor a fiú utódok mind egészségesek, a lány utódok pedig mind a betegség hordozói lesznek. 

Tiffany (SNSD) = Csomók a torkában 
Csökkenti a hang kiadását és fájdalmat is okoz a torokban. De szerencsére a kezelések helyrehozták 

Zico (Block B) = Hernia (szívprobléma)
Kemény gyerekkora volt, hernia-t diagnosztizáltak nála és szívműtétet kellett rajta végrehajtani. 

Hyorin (Sistar) = Epeúti Atresia (veleszületett epeút elzáródás) 
Gyerekkorába sokat hányt majd ezt a betegséget diagnosztizálták nála ami azt jelenti hogy a májban lévő,epeutak elzáródik, emiatt az epe a májból nem tud kiválasztódni és elhúzódó sárgaság (icterus) alakul ki. Legyőzte a betegségét és teljes életet él. 

Hyuna (ex-4Minute) = Krónikus Gyomorhurut 
A gyomor nyálkahártyájának gyulladását gyomorhurutnak nevezzük.Kialakulásában legtöbbször a gyomorsav játszik szerepet, de okozhatják bizonyos gyógyszerek is 

Gongchan (B1A4) = Krónikus Vesebetegség (krónikus veseelégtelenség) 
Krónikus veseelégtelenségnek nevezzük a vesefunkció visszafordíthatatlan károsodását, amelynek következtében a vese által normálisan kiválasztott salakanyagok felhalmozódnak a vérben. De a műtét segített rajta így most már minden rendben és boldog :)

Nagy köszönet a webbeteg.hu-nak és a koreaboo.com-nak :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése