Pletyka Rovat: A heti igaz/hamis hírek - KÉrdekesség

2016. aug. 19.

Pletyka Rovat: A heti igaz/hamis hírek

Sziasztok! ^-^


Eltelt ismét egy hét, így itt az ideje a pletyka rovatnak is. Lássuk, hogy mi történt az elmúlt pár napban.

A rajongók még ki se heverhették az NCT U és NCT 127 debütálását, hiszen jött a következő hír. Hamarosan debütálni fog a harmadik sub-unit banda NCT Dream néven. A csapat hivatalos instagram oldalára töltöttek fel több képet, melyből egy hatalmas kollázst lehetet kapni, melynek központi témája az édességek és a rágógumi neon színekkel. Emellett ezzel a képpel megtudhattuk az első tagot, aki a csapatban fog debütálni, aki nem más, mint Jisung. A második tag, akit bemutattak nem más, mint Chen Le volt. Kiderült az is, hogy az alegység 7 tagból fog állni, akik 14-17 éves korúak. A debütáló szám címe, pedig a „Chewing Gum” lesz vagyis „Rágógumi”. Ezzel a számmal a srácok báját és aranyosságát szeretnék megmutatni, amelyet az első két alegység nem hozott, hiszen ők egy erős vonalat képviselnek. Arról, hogy ki lesz a másik 5 tag egyelőre nincs információ, a debütálás időpontja augusztus 24 lesz.
Update: A harmadik tag nem más lesz, mint Jeno.

1999 óta rendezik meg az Mnet Asian Music Awards (MAMA) díjátadó ünnepséget, mely idén sem lesz másképp. A CJ E&M bejelentette, hogy 2016. december 2-án kerül megrendezésre az ünnepség az Asia World-Expo-ban, mely Hong Kong-ban található. Egyelőre nem tudni, hogy kik lesznek a fellépők, illetve hogy kiket neveznek. A kategóriák évről évre változatlanok, így az alábbiakban lehet majd szavazatot leadni: legjobb új férfi/ női előadó, legjobb férfi/ női előadó, legjobb férfi/női csapat, legjobb szólótánc elődadás, legjobb táncos előadás férfi/női csapatban, legjobb vokális előadás férfi/női, legjobb rap előadás, legjobb banda előadás, legjobb alegység & közreműködés, legjobb videó klip, az év előadója, az év albuma. Tehát, összesen 17 kategóriában lehet majd szavazni.  

Augusztus 16-án indult Hyuna műsora „HyunA’s X19” címmel. Az első adásban egy sajtótájékoztatón vehetünk részt az énekesnővel, ahol a riporterek a 4Minute feloszlásáról kérdezték. Hyuna így nyilatkozott: „Hogy miért utálom annyira a feloszlás szót? Mert folyamatosan beszélek róla, olyan mintha erről csak én nyilatkoznék, mivel az én albumom kijött. Ettől leszek mérges. Olyan, mintha más lennék. Azok az emberek, akik látják a történéseket csak „akként a személyként” fognak rám gondolni. És én nem egy olyan személy vagyok (akinek gondolják). Annyira utálom ezt. Annyira utálom magam. Nem akarok bármit mondani, de elmondom, miért utálom magam. Úgy érzem, ha látták ezt (a többi tag), szintén annyira utalnák ezt. Nem érdekel, hogy más emberek mit gondolnak.” A sajtótájékoztatón ideges volt a kérdések miatt, hiszen sok rajongó őt hibáztatja a 4Minute feloszlásáért, mivel neki volt a legtöbb szólótevékenysége, illetve sokan úgy vélik, hogy a csapat felbomlása csak egy ugródeszka volt a szóló karrier felé az énekesnőnek. Emellett a riporterek is ezzel a témával zaklatták, míg Hyuna kiborult.

Augusztus 17-én megkezdődtek KangIn (Super Junior) tárgyalásai, a májusban elkövetett ittas vezetése miatt. Az énekes beismerő vallomást tett, illetve jogi képviselője is ezt hangsúlyozta enyhítő körülmény végett, emellett kitért arra is a képviselő, hogy az énekes nem okozott több kárt. Az első tárgyaláson bírságot szabtak ki az énekesnek, melynek összege 7 millió won (kb. 1,4 millió forint), illetve a végső döntés szeptember 7-én lesz kihirdetve. KangIn-nak nem ez az első ilyen esete, mivel 2009-ben is ittasan vezetett, amiért szintén elkapták.

A KBS betiltotta az EXO legújabb számát a Lotto-t, illetve a BLACKPINK Boombayah című dalát. A csatorna vezetősége szerint az EXO a dal címével a szerencsejátékra utal (tehát a lottóra), amelyet tilt a KBS. A megoldás erre a problémára az lett, hogy „Lotto” helyett „Louder” vagyis „hangosabban” szót fogják használni. Kai a promóciókban nem fog részt venni, hiszen pihenőn van a bokasérülése miatt, amelyet még Japánban szerzett az SMTown koncertjén. A BLACKPINK dalában is a szavakkal van a probléma. A „Henny” szót utalásnak vették a csatorna vezetői, akik szerint ez Richard Hennessy-re, aki egy konyak márka tulajdonosa. A másik probléma a „middle finger up F” volt, mely a középső ujjra utal, melynek nemzetközi jelentését mindenki ismeri. Ebben az esetben a KBS azt mondta, hogy a dalszöveg átírásával felléphetnek náluk.

Októberben fog lejárni a Secret nevű lánycsapat szerződése, és egyből elindultak a pletykák. A csapat közösen már 2 éve nem volt aktív, így egyesek szerint Sunhwa elfogja hagyni a csapatot illetve az ügynökséget is és színésznői karrierbe fog kezdeni. A TS Entertainment tagadja a pletykákat, a Star News-nak tett nyilatkozatuk így szól: „Mind a négy Secret tagnak le fog járni a szerződése. Addig nem tudunk nyilatkozni. A megbeszélések folynak, még túl koreai lenne bármit is mondani.”

Ismét szárnya kapott az a pletyka, hogy az EXO két volt tagja Kris és Luhan visszatér az SM Entertainment-höz. Kris még 2014. májusában Luhan pedig 2014. októberében perelte be az ügynökségüket, mert nem voltak hajlandóak felbontani a szerződésüket. A jogi procedúra egészen 2016 júliusáig tartott, addig, míg mindhárom fél meg nem egyezett.  A döntés végül az lett, hogy 2022-ig mindkét volt tagot az ügynökséghez kötik a szerződéseik, de Luhan és Kris is aktív lehet bármely országban, viszont ha Japánban vagy Dél-Koreában történik az adott tevékenység, akkor a nyereségből az SM Ent. is részesedik. Sok rajongó ezt úgy szűrte le, hogy a volt tagok visszatérnek az EXO-ba. Emiatt sokan elkezdtek abban is reménykedni, hogy Tao (aki 2015. áprilisában lépett ki a csapatból) meggondolja magát, és ő is visszatér majd az SM-hez. 

Komment háború tört ki az EXO, Miley Cyrus és Justin Bieber rajongói között. Miley egyik rajongója twittelte ki, hogy "A K-popot csak Ázsiában ismerik", illetve más rasszista megjegyzéseket is írt ki a lány, melyhez csatolta a #RipMileyCyrus hashtag-et. Ezután Miley rajongója kitett egy EXO és egy Justin Bieber koncertképet Japánból. AZ EXO koncerten telt ház volt, míg Bieber koncertjén nem volt senki, hiszen mint kiderült a kép koncert után készült, illetve a két koncert két külön napon volt. A fotók vírusként kezdtek terjedni, és felháborodást keltett a kpop rajongók között a rasszista megjegyzések miatt, és hogy úgy állítják be a kpopot, hogy csak az ázsiaiak szeretik, holott világszinten. Emiatt a #RipMileyCyus hashtag is tovább terjedt, a képekkel együtt. Miley Cyrus eddig nem nyilatkozott az esetről, a fanok pedig tovább háborúznak. 

1 megjegyzés:

  1. Én nagyon örülnék neki, hogy ha Kris és Luhan visszatérnének az Exo-ba :) amióta kiléptek, azóta nagyon nehezen tudok meg birkózni a hiánylétük miatt :( ha igaz a hír, akkor TALÁN, de mondom TALÁN megbékélek az SM-mel, de ez tényleg ettől fog függeni :)

    VálaszTörlés