Pletyka Rovat: A heti igaz/hamis hírek - KÉrdekesség

2016. aug. 12.

Pletyka Rovat: A heti igaz/hamis hírek

Sziasztok! ^-^
Meghoztam az első teljes cikkemet az eheti pletyka rovatban, amiben leírom nektek az elmúlt egy hét fontosabb eseményeit illetve híreit. Lássuk is ^-^.


A MyMusicTaste pont egy hete rakott ki egy friss hírt, ami miszerinz a Block B újra Európába látogat. Biztos tudjátok már, hogy ennek mi az érdekessége. A koncerthelyszínek között kis hazánk is szerep, így október elején, Budapesten lépnek fel. Sajnos egyelőre nincs még pontos információ a helyszínről, időpontról és a jegyárakról. Egy biztos, hogy jönnek. A magyarországi szervezők közé tartozik az Idolater csapata is, akik arra kérik a rajongókat, hogy ne kezdjenek magánakciókban. Mindenről tájékoztatni fogják időben a rajongókat az Idolater facebook oldalán, illetve naprakész információval látják el a rajongókat a My Music Taste Hungary kampány facebook csoportjában.

A Block B háza táján nem csak ez az egyetlen örömteli hír. A napokban kiderült, hogy Zico és Seolhyun (AOA) randiznak. A románc már március óta tart, de sikerült eddig titokban tartaniuk a kapcsolatukat. Igaz, nem volt eddig sok idejük egymással találkozni, vagy ha tudtak is éjszaka tették. Szemfüles rajongók viszont kiszúrták őket, még éjszaka is, így sokan állították azt, hogy látták őket együtt május 31-én, augusztus 7-én, illetve júniusban és júliusban is pár alkalomkor. Az internetre is kerültek fel képek róluk, „hála” a dispatch nevű oldalnak, akik leginkább Seolhyunt fotózták, ahogy kifut az ügynökségből és gyorsan fog egy taxit vagy éppen egy autónál várja Zico. 5 hónap találgatás után mindkét fél ügynöksége megerősítette a hírt, hogy igaz, és a két idol tényleg randizik.

A 4Minute feloszlása után csak a találgatások mentek, hogy vajon mi lesz a tagokkal, hiszen egyedül Hyuna volt az, aki a Cube Ent.-nél meghosszabbította a szerződését, így szólóelőadóként fojtatva a karrierjét. A napokban röppent fel a hír, hogy Jiyoon a JS E&M nevű ügynökségnél írta alá az új szerződését, illetve már a visszatérésére is készül, mint szólóelőadó. Októberben fog debütálni egy digitális kislemezzel. Jiyoon ezzel együtt szeretné, ha színpadon is előtudná adni legújabb számait. 

Junho (2PM) kifejezte frusztrációját közösségi oldalán. A 2PM tagjának mostanában meggyűlt a baja a sasaeng rajongókkal, akik személyes terébe belemásztak. Junho twitterén fejezte ki zaklatottságát: „Kérlek titeket, hogy ne kövessetek többé hazáig. Ez nem csak nekem, hanem a körülöttem lévő embereknek is nehézséget okoz. Ezek után kénytelen leszek elhagyni a házat. Élvezitek, hogy fájdalmat és szenvedést okoztok nekem? Próbálok nem ilyen dolgokról írni, de annyira kimerültem emiatt. Könyörgök nektek. Kérlek titeket! Az énekesi karrierem során, hittem abban, hogy akiktől szeretet kapok mind a rajongóim. Azonban, kevés olyan emberrel találkoztam eddig, akik nehéz időt okoztak nekem, itt a sasaeng rajongókat értem. Remélem, hogy a rajongóimat teljes szívemből szeretni fogom, mindaddig, míg az énekesetek, színészetek és idolotok vagyok. Remélem, hogy őszintén szeretni és tisztelni tudjuk egymást, úgy hogy figyelmesek vagyunk egymással. Könyörgök nektek!”

A YG Entertainment kritikát kapott, hiszen egyesek szerint tapintatlanok üzleti téren, ezt több példával is alátámasztották. Eredetileg augusztus 4-én délután 2 órakor tartott volna sajtótájékoztatót a Nine Muses évfordulójuk alkalmából. Szintén erre a napra tette a YG a Big Bang 10. évfordulós sajtótájékoztatóját, csak éppen délelőtt 11 órára. Augusztus 8-án délután fél 5-kor tartotta Jun.K schowcase műsorát, erre a YG is reagált, ugyan erre a napra tették a Black Pink debütáló sajtókonferenciáját, csak éppen délután 3 órára. Ez nem csak augusztusban fordult elő, hanem már korábban is borsot törtek a többi ügynökség orra alá. Viszont nem egyedi esetről beszélünk, hiszen Taemin (SHINee) szólóban való visszatérése és az ASTRO debütálása is egy napon volt, így meg kellett oldania a két ügynökségnek, hogy ne legyen átfedés a két esemény között. Még ilyen volt Ryewook (Super Junior) szólóban való debütálása és a G-Friends debütálása is, itt is megoldást kellett találni az időpontok miatt. Az ügynökségek próbálnak tekintettel lenni a másikra, de ez nem mindig sikerül úgy, ahogy szeretnék, lásd a YG Ent. mostani esetei. A Star Empire és a JYP Ent. elárulta, hogy még nem kaptak semmilyen közleményt a YG Ent.t-ől, amelyben megindokolnák a menetrendek ütközését, ezért a fentebb említett két ügynökség is kritizálta a YG Ent.-et.

Egy Herald Corp nevű férfi arra a kérdésre kereste a választ, hogy mennyibe kerül egy idol csapat debütáltatása mindennel együtt az ügynökségek számára. Azt a tényt is figyelembe vette, hogy a koreai zenei ipar virágzik. Évente 300 csapatot állítanak össze az ügynökségek, ebből körülbelül 50 éli meg, hogy debütálhasson, viszont maradandó nyomot a zenei iparban csak 1-2 csapat tud hagyni. Szakemberek kiszámolták, hogy ez körülbelül 200 milliárd won-ba, vagyis körülbelül 504 milliárd forintba kerül egy ügynökségnek. Ez az összeg tartalmazza a szállást, ételt/italt és a különböző tanítási órákat, mint a tánc, ének, nyelv stb. Az elemzők szerint az összeg miatt, minden ügynökség más mennyiségű bandát tud létrehozni például, míg az SM Ent. megteheti azt, hogy akár 20-30 bandát hozzon létre, addig egy kis ügynökség maximum 5 csapatot tud összehozni. Az elemzők szerint, ahhoz hogy valaki tényleg sikeres lehessen két utat választhat, vagy a Big 3 egyik tagjához (SM Entertainment, JYP vagy YG Ent, illetve ide lehet sorolni még a Cube Entertainment) csatlakozik vagy egy „idolkereső” műsorban vesz részt, mint például a IOI esetében a Produce 101. Továbbá Herald Corp és szakemberei megállapították azt is, hogy egy idol csapat futtatása az egy hónapos comeback ideje alatt közel 100 millió wonba kerül, átszámolva ez 25 millió 200 ezer forint.

Dara (2NE1) főszerepet fog játszani az „One Step” című filmben, melynek korábbi neve az „Echo” volt. Ezt a hírt az MMC Entertainment, Dara és Han Jae Suk (a másik főszereplő) is megerősítette. Dara egy Siyeon nevű lányt fog alakítani, aki látja a hangok színeit, míg Han Jae Suk egy egykor híres zeneszerzőt fog alakítani, aki kiégett a szakmájában, Jee Il szerepét alakítja. A film röviden a közös munkáról és a törekvésről fog szólni. A film 2016 végén fog megjelenni.

Nem csak Dara nyilatkozott színészi tevékenységéről. Az egykori MBLAQ tag Lee Joon azt nyilatkozta, hogy szeretne még hátborzongató szerepeket vállalni. Korábban egy pszichopata gyilkost alakított a „Gabdongi” című drámában. Augusztus 10-én tartották a „Seoul Station” című film sajtótájékoztatóját, melyben az egykori énekes is szerepel, és ekkor tette ezt a nyilatkozatot: „Hogy őszinte legyek, mániákusan szeretem a zombi filmeket. Nagyon hajlékonyak az ízületeim (mint egy zombinak). A hajlékonyságomat a Seoul Station-ban is láthatjátok majd. Szóval, jól csinálom. Viszont féltékeny voltam Shim Eun Kyung szerepére a filmben, ő nagyon ijesztő volt.”


Augusztus 8-án debütált a BLACKPINK nevű lánycsapat az YG Entertainment szárnyai alatt. Ők egy multinacionális banda, hiszen a tagok mind különböző országban születtek: Dél-Korea, Thaiföld, Ausztrália és Új-Zéland a születési országok, tehát tényleg sokszínűek. A csapatot négy lány alkotja, vagyis Jisoo, Jennie, Rosé és Lisa. Sokan várták már a lánybandát, hiszen nagyon sokszor el lett tolva debütálásuk dátuma. Viszont a rajongóknak két debütáló MV-t is hoztak, melyek a „BOOMBAYAH” és „Whistle” címet viselik. A lányok Seo Hyun Seung-al, Teddy Park-al és Bekuh Boom-al dolgoztak együtt, akik a 2NE1 és a Big Bang munkáságát is segítették már. A BOOMBAYAH nézettsége a youtube-n is tarol, hiszen alig 4 nap alatt közel 10 millióan nézték meg, míg a Whistle nézettsége elhagyta a 8,5 milliós megtekintést. A netizenek szerint a lányok stílusban leginkább a 4Minute-ra hasonlítanak. Egy biztos, nem egy hétköznapi k-pop lánycsapat lettek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése