Ajánló: Anyák Napja - KÉrdekesség

2016. máj. 1.

Ajánló: Anyák Napja

A témáról: Szerintem mindenkinek sokat mondd, már maga cím is. Anyák napja. Ez az a nap, amikor tiszta szívből megköszönhetitek azt, hogy a világon vagytok, azért gyorsan –ha még nem tettékek meg- köszöntsétek fel anyukátokat akár szóba, akár virággal őket. Higgyétek el, a gesztus a legfontosabb és nem az, hogy mit adtok nekik.
MINDENKINEK KÖTELEZŐ EZEKET LEGALÁBB EGYSZER MEGHALLGATNI!


1.SNSD – Dear Mom
Gyönyörű ez a szám. A lányok azt éneklik el, hogy milyen az anyai szeretet a gyerek szemével. Lehet, hogy most idegesít, hogy folyton ott van a nyakadban, de mi lesz, ha már Ő nem lesz? Vagy ha olyan messze élsz Tőle, hogy csak nagyon ritkán fogod tudni meglátogatni? Hiányozni fog és kapva kapsz minden olyan alkalmon, amikor beszélhetsz vele vagy akár csak pár percre láthatod. Lehet, hogy követünk el hibákat, de édesanyánk bármikor ott lesz nekünk, minden helyzetben számíthatunk rá.


2.T.O.P – Oh Mom!
Drámai, könnyfakasztó és még is bármikor meg tudnám hallgatni. Az életben nem hozzuk meg mindig legjobb döntéseket, de egy dolog az, ami maradandó, az anyai szeretet. A videóban egy fiúról van szó, aki katona lett, a refrén elején pedig megkérdezi az édesanyját, hogy mit tegyen. A klip valószínűleg valamelyik háború idején játszódik, ahol kötelezően besorozták a férfiakat, leveleznek, de kiderül, hogy az anya rossz helyzetben van. Ha végig nézitek a klipet, garantálom, hogy végig könnyezitek.


3.INFINITE – Mother
Egy „gyerek” nem mindig érti, hogy mit kell megköszönnie a mai napon az édesanyjának. Van, aki halogatja, van, aki csak idősebb fejjel döbben rá ennek a napnak a fontosságára. Ha eddig még nem tetted meg, most azonnal menj oda és mondd meg az édesanyádnak, hogy szereted, jobban, mint bármit és bárkit a világon. Lehet, hogy azt gondolod elkéstél vele, de soha nem késő, írj neki, hívd fel, a telefonba pedig csak egyet mondj. Szeretlek anya, hiányzol!


4.Super Junior D&E – Mother
Köszönöm, hogy itt vagy. Szeretlek anya, bármi történjék. Hasonló a dalszöveg, ami olyan édesen lett, megírva, hogy minimum egyszer fel kéne mindenkinek énekelnie anyák napján. Szeretlek anya, úgy szeretlek – szól dalszöveg, hiszen egy anyát nem lehet pótolni. Ő mindig ott van nekünk, még akkor is, ha hátat fordít nekünk a világ. Nekünk mindig Ők lesznek a legszebbek.


5.Jin (BTS) – Mom (cover)
Nem tudjuk vissza adni, azt, amit az édesanyánktól kaptunk, mégis bennünk van az, valahogy viszonozzuk. Hálásak vagyunk nekik, bár néha veszekszünk, pedig ők csak a legjobbat akarják nekünk. Ezt valahol tudjuk is, mindent megtesznek azért, hogy bármit meg tudjanak adni nekünk. Mi tudunk adni nekik ezért cserébe? Jin ebben a dalban keresi a választ, ha végig hallgatjátok, talán ti is megtudjátok.
Annyira drága vagy,
A leggyönyörűbb a világon,
Te vagy az én,
Az én drága anyukám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése