Minden Egyéb Érdekesség - KÉrdekesség

2016. jan. 21.

Minden Egyéb Érdekesség

  • K-pop ebből a szempontból különleges, hogy a rajongók saját maguktól szerveződnek és jótékonykodnak az idol nevében, sokszor a sztár is csak utólag értesül arról, hogy rajongói a nevében mi minden jót cselekszenek.A legismertebb jótékonysági forma a rizsadomány. A mennyiség változó, a nagyobb sztárok akár több tonnányi rizst is kaphatnak, az eddigi rekordot Jaejoong tartja a JYJ-ből, akinek Dr. Jin című sorozatához tartott sajtótájékoztatójára 23 tonna rizst küldettek a rajongói, mintegy 30 országból!
  • K-pop-rajongók együttesen fognak össze. A Fülöp-szigeteken élő rajongók pénzt gyűjtöttek lakásépítés céljából a szegényebb, kis szigeteken élőknek. A rajongók gyakran ültetnek fákat is, például Dél-Szudánban 2NE1-rajongók egy erdőre valót elülettek, Szöulban a Shinhwa-rajongók adományoztak több mint ezer fát egy parknak. Xiah Junsu rajongói az énekes születésnapja alkalmából egy 30 házból álló kambodzsai falut építettek újjá, amit utána nem hivatalosan Xiah Junsu falunak is elneveztek a helyiek.
  • Koreában lehet kapni úgynevezett "K-Pop Snacket", amit minden élelmiszer boltban lehet kapni. Járnak hozzájuk gyűjtőkártyák, amiket előszeretettel gyűjtögetnek a fanok. Lehet kapni K-Popos chipset, rágót, kekszet, csoki golyót és miegymást. Nagyon drágák, de állítólag nagyon finomak.
  • Koreában 2011-ben nyílt egy Pop Boutique névre hallgató üzletecske. Az idolok MV-iből vesznek ihletet, a kollekciók összeválogatásra. Mondani se kell, elég népszerű üzlet. Már több magazinban is szerepeltek, sőt még a japánok körében is nagyon kedvelt helynek számít. Ugyan a legtöbb ruha női, de némelyik ruha annyira unisex, hogy férfiak is tudnak itt vásárolni. A ruhák árai 40,000-100,000 won-ig terjednek - kb 9.300-23.200 FT.
  • Egy fülöp-szigeteki K-Pop FanBoy, JPsoliva írt egy dalt a K-Pop Idolokhoz. A dal íme a következő: KPOP FANBOY FANGIRL SONG ((link))
  • Boy's Day tagjai: Vixx-es Hongbin, a NU’EST-es Ren, a BtoB-s Minhyuk és az A-Jax-es Seungjin. A Boy's Day a Girl's Day lánycsapatot parodizálja ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése